Първо заседание на Общинската преброителна комисия в Димитровград

На 18 юни от 10.00ч. в заседателната зала на втория етаж в общинска администрация ще се проведе първото заседание на Общинска преброителна комисия към община Димитровград. Седемчленната комисията, с председател – секретарят на община Димитровград Венета Колева и секретар Виолета Грозева – главен експерт ОСИ – Хасково, ТСБ – Север, е назначена от председателя на НСИ Сергей Цветарски, информират от местната администрация.

Работата ѝ е да изпълни задълженията си, регламентирани в чл. 10, ал. 7 от Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година. В състава на комисията влизат също представители на общинската администрация и кметове на кметства.

От 22 януари до 15 февруари 2021 г. ще се проведе 18-ото поред преброяване на населението и жилищния фонд в Република България.

Преброяването на населението и жилищния фонд е част от дейността на Националната статистическа система и Европейската статистическа система, което осигурява надеждна и изчерпателна информация за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд на страната към определен момент, но резултатите от него се използват през целия период до следващото преброяване.

Електронното преброяване чрез интернет ще стартира от 00:00 часа на 22 януари 2021г. и ще приключи до 24:00 часа на 31 януари 2021г. Преброяването с хартиена карта и преброители ще се провежда от 08:00 часа на 01 февруари 2021 г., до 20:00ч часа на 15 февруари 2021г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини