Блокираха движението по околовръстното на Димитровград - шофьори се чувстваха като на българо-гръцката граница

    Голяма цистерна за сухо мляко, произведена от пловдивска фирма и предназначена за Франция, премина теглена от мощен влекач по международен път "Е-80" през Димитровград, в посока Стара Загора, товарната композия тръгна в петък от Пловдив. Извънгабаритният транспорт  се отправи към дунавското пристанище в гр. Русе, откъдето ще отпътува за Франция с кораб.

    В неделната сутрин транспортна композиция ще блокира околовръстното на Димитровград
    Около час отне на транспорта да премине разстоянието от Хасково до Димитровград. В града товарната композиция, придружена от конвой, помощен персонал и полиция, влезе към 11 часа и и отне повече от половин час да премине през участъка от входа на града  - улица Хасковска, до табелата край на Димитровград в посока Стара Загора. Най-голямо препятствие в Димитровград за извънгабаритния транспорт бе преминаването на елипсовидното кръгово кръстовище на входа на парк Пеньо Пенев.
    Да се завъртиш на кръговото на обратно - Видео
    Полицейските служби блокираха движението в участъците от пътя, през който преминаваше 158-тонния товар, с което се създаваха дълги опашки от автомобили. Шофьори, изчакващи огромния товар по Панорамен път коментираха, че се чувстват като на българо-гръцката граница, от където се прибират и са прекарали часове на опашка. Други димитровградчани като разбраха, че композицията продължава в посока Стара Загора, се отказваха от своя плануван маршрут и обръщаха, като отново се връщаха в града.

    Извъгабаритната композиция бе с размери: Дължина: 40.00 м; Широчина: 4.66 м; Височина: 5.60м; Тегло: 158.000т. 

    В 12:30 товарната композиция навлезе в село Бял Извор, по пътя за Стара Загора. Предупреждаваме хората, желаещи да предприемат пътуване в посока Стара Зогора, да отложат своето тръгваме за по-късно, за да не чакат в колона зад огромния товар. Трафикът се контролира от полицейски служители.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини