17 °C

Петима новозаразени с коронавирус в Димитровград

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети петнадесет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Седем от тях са взети от МБАЛ-Хасково. Те са изследвани и са отчели отрицателен резултат, информират от Областния кризисен щаб.

Осем от пробите са взети от РЗИ-Хасково на контактни лица на хоспитализираното семейство от община Димитровград, настанено в МБАЛ Хасково. Четири са отчели отрицателен резултат и четири положителен. Позитивни за COVID 19 са тричленно семейство - мъж на 42 години, съпругата му на 35 години и тяхното дете на 15 години и техен колега, мъж на 47 години, всички от община Димитровград. Те са с лека симптоматика, поставени под домашна карантина. Епидемиологичното проучване продължава и днес. 

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още един пациент с положително изследване за COVID 19. Касае се за мъж на 48 години, също от община Димитровград. Той се е изследвал по своя преценка. Мъжът е поставен под домашна карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Тринадесетте проби, взети от служители на производствено предприятие, в което до момента бяха установени три положителни лица, са изследвани и са отчели отрицателен резултат. 

За последното денонощие общо установените нови случаи на коронавирусна инфекция са пет човека. Един от положителните случаи, установени през вчерашния ден, ще изпълни карантината си извън областта, поради което е настъпила корекция в информационната система. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.04.2021

Последни новини