Състоянието на общинската пътна мрежа ще обсъжда на заседание на НСОРБ кметът на Димитровград

Днес, 24 юли 2020 г. (петък) кметът на община Димитровград и заместник-председател на УС на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва в заседание на Управителният съвет на Сдружението на общините.

Кметът на Димитровград ще бъде докладчик по Консолидираната позиция на НСОРБ по Бюджетна процедура 2021. В нея ще бъдат обсъждани актуализациите на предложенията за стандарти за финансиране на делегираните от държавата дейности; предложенията за размерите на трансферите за местни дейности (целева субсидия за капиталови разходи, трансфер за зимно поддържане, обща изравнителна субсидия); предложенията за ресурсно обезпечаване на ангажименти на общините по секторни политики (включително през програмните бюджети на секторните министерства) и общинските предложения по пакета данъчни закони.

Управителният съвет на общините ще обсъжда в дневния си ред и анализа на изпълнението на общинските бюджети за 2019 г., състоянието на общинската пътна мрежа – актуален анализ на експлоатационното състояние, необходимият финансов ресурс за ремонт, реконструкция и превантивна поддръжка, както и текущи организационни въпроси.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Xx
    Xxx
    1 0
    15:03, 24 юли 2020
    Зле е.
  • 2
    Да
    Дамян
    1 0
    20:25, 24 юли 2020
    Колкото и средства да отделят, колкото и добре да я направят , не въведат ли ред по пътищата , все едно нищо не са направили.Полицията се прави на " ни чул, ни видял" , а нарушенията са на всеки метър.
  • 3
    Й
    й
    0 0
    19:03, 26 юли 2020
    Дупка,до дупка,мила моя,майно льо.Иска се работа,а не обсъждане.

Още новини

Последни новини