22 °C

48 населени места по р.Марица без вода заради отровените животни край Димитровград

Водоподаването от река Марица е спряно в 48 населени места от областта. Четири от тях са в община Любимец, шестнадесет в община Свиленград, включително и в града, шест в община Симеоновград, десет в община Димитровград и дванадесет в община Харманли. Вода няма да има до излизане на резултатите от взетите проби.

„Това е превантивна мярка, която е наложително да бъде взета до излизане на пробите, за да бъдем сигурни, че животът на хората е в безопасност.“ – заяви областният управител на Хасково след Кризисния щаб по бедствия и аварии снощи, който д-р Стефка Здравкова свика спешно заради инцидента с починалите крави до река Марица край Димитровград. Стадото е пило вода от колектор, който се влива в реката и се предполага, че е отровено. В близост има и помпена станция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Дж
  Джон
  43 -4
  09:21, 28 юли 2020
  Може би неохим стои в дъното на това. Ако се окаже така, то виновните лица са за поне 10 г затвор
 • 2
  Ля
  Лято без вода
  25 -6
  09:28, 28 юли 2020
  Водата, се просмуква към кладенците и за Хасково нали и затова" оперената и на хакана " областна мълчи.
  Тъпото си има сестричка.
 • 3
  Гледай твойте тигърчета
  да покрият шума , че Баце спи
  • Ха
   Хармални
   3 -11
   10:14, 28 юли 2020
   Не мога да разбера нещо против Харманли ли имаш? Виж коментара
  • Ка
   Касаба
   15 -2
   11:24, 28 юли 2020
   Няма уа, ве харманлийцето сте артък голяма работа!
  • Ве
   веселата вдовица
   15 -1
   11:35, 28 юли 2020
   В Харманли виреят само чалгаджии, кючеците и гьобеците там са на почит.
 • 4
  Шефът на Неохим Димчо Стайков Георгиев
  е съдружник с майката на Делян Добрев – Златка Добрева във фирмата Скилас,
  а също така част от фирмения кръг на нейната племенница
  и съпругът й Гаргов, спечелил десетки милиони от обществени поръчки по линия на ГЕРБ.
  • ЕИ
   Е и?
   2 -24
   11:14, 28 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Г
   Г
   31 -1
   11:15, 28 юли 2020
   НЕ пийте вода от чешмата дори и да ви кажат, че не е отровна. Не вярвайте на приказки. Когато кметът на Димитровград започне да пие от тази вода и да дава на кучето си, тогава и ние. Тези, които ще разследват случая са подчинени на тези, които допуснаха тази еко катастрофа от алчност и безхаберие. Познайте дали някой ще каже истината за отровната вода?! Това вече си е опит за МАСОВ МОР. Никога няма да има наказани и няма да има осъдени. 29-те крави са /из/пити и платени вече, за да се спре истерията. А ЗАРАЗНАТА ВОДА, КОЯТО БАВНО И СИГУРНО ЩЕ ТРОВИ ХОРАТА ще напои щедро тиквите ни.
 • 5
  Бо
  Боци Крадливата Маймуна
  26 -3
  10:10, 28 юли 2020
  Видимите резултати на Шайката.
 • 6
  Го
  Гопа
  27 -1
  11:54, 28 юли 2020
  Затваряйте Неохим! Града иска да диша. Димитровград не иска Неохим
 • 7
  Ha
  has
  13 -1
  12:28, 28 юли 2020
  Само не разбирам, защо не се говори за измряла риба?
  • Г
   г
   13 0
   13:43, 28 юли 2020
   защото няма риба. тя отдавна е умряла
 • 8
  Чо
  Чоко
  10 0
  13:22, 28 юли 2020
  Рибата е къде Турция!
 • 9
  Й
  й
  5 -1
  18:03, 28 юли 2020
  Рибата е дребна,затуй,а помните ли70-те години,в какъв цвят,бе р.Банска.Тогаз,герберите,ги немаше.
 • 10
  Жо
  Жоро
  6 0
  23:03, 28 юли 2020
  А на цццигганите въобще не им дреме! И в този късен час, за пореден ден мангасарската музика оглушава гр. Любимец! Че хора умират, че животни се тровят, че зимата ще бъде невиждано тежка и. Т. Н..... На бай мааннггал му дреме на...!!!! А ние спим ли не спим и псевдопротестираме срещу незнайно какво, при положение че всичко мърда на горе! Цццигганите са най-големия ни проблем, да точно тези едноклетъчни паразити! Ако всички се обединим и изритаме тези паразити, България ще разцъфне!

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
06 авг 2020
Последни новини