2 °C

Юбилеен ХХ-ти Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор 2020” организират в Димитровград

Всяка година Община Димитровград и Общинско предприятие „Детски и младежки център“ организират Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“.

Вече 20 години Димитровград става традиционен домакин на един прекрасен песенен форум. Конкурсът популяризира нови български песни на фолклорна основа и обработени такива за деца и юноши, обогатява песенното творчество, провокира интерес и любов към българския фолклор.

Тазгодишното юбилейно издание на конкурса ще се проведе на 31 юли от 09:00ч. в лятната градина на Общинско предприятие "Детски и младежки център" в Димитровград.

В конкурса тази година, въпреки необичайната 2020г., ще  участват съзвездие от индивидуални изпълнители, дуети, триа, квартети  и вокални групи от 14 вокални школи в страната: НЧ „Харманли 2001” гр. Харманли, НЧ „Иван Вазов”с. Нови хан, ДМШ „Развигор” гр.София,  Арт Войс Център гр.Пловдив,  ДМФ „Звездопад” гр. Стара Загора,  ЕС „Прима” гр. Пловдив,  Сдружение „Петнадесет лалета”гр.Хисаря,  НЧ „Климент Охридски 1858” гр. Стара Загора, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” гр. Хасково,  ОП „Младежки център” – школа „Хала” гр. Хасково,  ДВГ „Усмивка” към ОП „Детски и Младежки Център” гр. Димитровград, СУ „Нешо Бончев” гр. Панагюрище, НЧ „Св.Боян Княз Български 2006” гр. Панагюрище и  НЧ „Просвета-1870” гр. Свиленград.

Младите изпълнители и техните ръководители ще се изправят пред предизвикателството, традиционната българска народна песен да прозвучи по един нов начин с нов аранжимент. Участниците ще имат възможност да покажат най-доброто, на което са способни и да се състезават за първите места и отличия в следните направления:
- забавна песен на фолклорна основа;
- нова авторска забавна песен на фолклорна основа;
- нов съвременен аранжимент и обработка на българска народна песен;
- "Димитровградско откритие" - изпълнение на българска поп/естрадна песен

Тази година в направление забавна песен на фолклорна основа ще вземат участие 40 индивидуални изпълнители, дуети, триа, квартети и вокални групи. В направление ,,Димитровградско откритие“ ще мерят сили 36 индивидуални изпълнители от цялата страна.

Наградите в конкурса са:
GRAND PRIХ  „Златен извор” - връчва се на индивидуален изпълнител или вокална група;
GRAND PRIХ  „Димитровградско откритие” за изпълнител на българска поп/естрадна песен;
КУПАТА НА КМЕТА НА ДИМИТРОВГРАД – за най-висок рейтинг;
Награди за всяка възрастова група на индивидуални и вокални групи - първо, второ и трето място;
Награди за най-добро изпълнение в направление  „Димитровградско откритие”;
Награди за Нова авторска песен на фолклорна основа;
Награда за Нов съвременен аранжимент  и обработка на българска народна песен;  
Награда за най-атрактивен изпълнител;
Награда за най-малък  изпълнител;
Награда за най-магнетичен глас;
Награда за най-добър вокален педагог;
Награда за най-танцувален участник;

Компетентно жури в състав: председател  д-р Георги Шамлиев и членове – Георги Димитров и Богдана Петрова професионално ще определи финалистите. След голяма конкуренция, участниците ще се насладят на един страхотен Гала концерт, последван от официално тържествено награждаване.

Национален конкурс „Златен извор“ се оказва значимо събитие за деца и младежи от цялата страна, конкурс, който открива таланти. С всяка изминала година броят участници нараства лавинообразно и събитието обхваща все по-голям брой музикални изпълнители на възраст от 4 до 18 години.

Основните цели на конкурса са популяризиране на фолклора сред младите и завладяването на по-голяма аудитория, която да е привлечена от общата идея за запазване на фолклорната песен и нейното разпространение в съвремието.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини