21 °C

Юбилеен ХХ-ти Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор 2020” организират в Димитровград

Всяка година Община Димитровград и Общинско предприятие „Детски и младежки център“ организират Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“.

Вече 20 години Димитровград става традиционен домакин на един прекрасен песенен форум. Конкурсът популяризира нови български песни на фолклорна основа и обработени такива за деца и юноши, обогатява песенното творчество, провокира интерес и любов към българския фолклор.

Тазгодишното юбилейно издание на конкурса ще се проведе на 31 юли от 09:00ч. в лятната градина на Общинско предприятие "Детски и младежки център" в Димитровград.

В конкурса тази година, въпреки необичайната 2020г., ще  участват съзвездие от индивидуални изпълнители, дуети, триа, квартети  и вокални групи от 14 вокални школи в страната: НЧ „Харманли 2001” гр. Харманли, НЧ „Иван Вазов”с. Нови хан, ДМШ „Развигор” гр.София,  Арт Войс Център гр.Пловдив,  ДМФ „Звездопад” гр. Стара Загора,  ЕС „Прима” гр. Пловдив,  Сдружение „Петнадесет лалета”гр.Хисаря,  НЧ „Климент Охридски 1858” гр. Стара Загора, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” гр. Хасково,  ОП „Младежки център” – школа „Хала” гр. Хасково,  ДВГ „Усмивка” към ОП „Детски и Младежки Център” гр. Димитровград, СУ „Нешо Бончев” гр. Панагюрище, НЧ „Св.Боян Княз Български 2006” гр. Панагюрище и  НЧ „Просвета-1870” гр. Свиленград.

Младите изпълнители и техните ръководители ще се изправят пред предизвикателството, традиционната българска народна песен да прозвучи по един нов начин с нов аранжимент. Участниците ще имат възможност да покажат най-доброто, на което са способни и да се състезават за първите места и отличия в следните направления:
- забавна песен на фолклорна основа;
- нова авторска забавна песен на фолклорна основа;
- нов съвременен аранжимент и обработка на българска народна песен;
- "Димитровградско откритие" - изпълнение на българска поп/естрадна песен

Тази година в направление забавна песен на фолклорна основа ще вземат участие 40 индивидуални изпълнители, дуети, триа, квартети и вокални групи. В направление ,,Димитровградско откритие“ ще мерят сили 36 индивидуални изпълнители от цялата страна.

Наградите в конкурса са:
GRAND PRIХ  „Златен извор” - връчва се на индивидуален изпълнител или вокална група;
GRAND PRIХ  „Димитровградско откритие” за изпълнител на българска поп/естрадна песен;
КУПАТА НА КМЕТА НА ДИМИТРОВГРАД – за най-висок рейтинг;
Награди за всяка възрастова група на индивидуални и вокални групи - първо, второ и трето място;
Награди за най-добро изпълнение в направление  „Димитровградско откритие”;
Награди за Нова авторска песен на фолклорна основа;
Награда за Нов съвременен аранжимент  и обработка на българска народна песен;  
Награда за най-атрактивен изпълнител;
Награда за най-малък  изпълнител;
Награда за най-магнетичен глас;
Награда за най-добър вокален педагог;
Награда за най-танцувален участник;

Компетентно жури в състав: председател  д-р Георги Шамлиев и членове – Георги Димитров и Богдана Петрова професионално ще определи финалистите. След голяма конкуренция, участниците ще се насладят на един страхотен Гала концерт, последван от официално тържествено награждаване.

Национален конкурс „Златен извор“ се оказва значимо събитие за деца и младежи от цялата страна, конкурс, който открива таланти. С всяка изминала година броят участници нараства лавинообразно и събитието обхваща все по-голям брой музикални изпълнители на възраст от 4 до 18 години.

Основните цели на конкурса са популяризиране на фолклора сред младите и завладяването на по-голяма аудитория, която да е привлечена от общата идея за запазване на фолклорната песен и нейното разпространение в съвремието.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
06 авг 2020
Последни новини