22 °C

Басейнова дирекция: Значителни превишения на нормите за състоянието на водите са установени от проби на заустване на Неохим АД

Взетите вчера проби „В точката на заустване на Северния колектор на "Неохим" АД" в река Марица са установени значителни превишения на Индивидуалните емисионни ограничения по Комплексно разрешително № 8- Н1/2015 г., информират от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив.

Превишенията по показателите са по показатели: азот нитритен - около 358 пъти, азот нитратен - около 10 пъти, амониев азот - около 2 пъти и електропроводимост - около 2 пъти,  както и превишение на показателя Химично потребление на кислород -  около 2,2.
В пункта „Река Марица преди заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени незначително превишаване на нормата за добро състояние по показател ортофосфати-превишение 1,2 пъти.
В пункта „Река Марица след заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени превишавания на норматите за добро състояние по няколко показателя: азот нитратен - с около 1,17 пъти, азот нитритен - с около 24 пъти, общ азот с около 1,5 пъти, ортофосфати - около 1,13 пъти и общ фосфор като фосфор с около 1,12 пъти.
Измерените стойности в река Марица след заустване на Северния колектор на „Неохим“ АД са значително по-ниски от тези в точката на заустване на Северния колектор, което е следствие на разреждане на водата.
В пункт „Река Марица гр. Симеоновград, мост за град Стара Загора” се констатира превишаване на нормите за добро състояние по азот нитритен с 10 пъти  и за ортофосфати превишението е около 1,32 пъти.
Басейнова дирекция Източнобеломорски район ще продължи да извършва пробовземания и анализи по поречието на река Марица, като резултатите от тях ще бъдат оповестени на сайта на БД ИБР.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Зд
  Здрасти
  35 -2
  21:44, 29 юли 2020
  Здрасти басейнова дирекция. Трябваше да умрат 28 крави и тогава да се самосезирате за нещо което трябва ежедневно да изпълнявате и да налагате контрол. Смъртта на тези крави трябва да тежат на съвестта ви. Погледнете международната ж. п. линия , която преминава през помпена станция " Черногорово - градска" и снабдява с вода Димитровград. За да не се изненадате някой ден, но тогава дано да няма човешки жертви. Кой хубостник съгласува през тази вододайна зона да преминава тази ж.п. линия. Защо не се спазват елементарни законови разпоредби. Вижте кмета , "В и К" , кой разпореди тази наглост. Феодали, не калинки, които не разбират от закони и изисквания, но всичко това е подсъдно, но......
 • 2
  Ге
  Георги
  27 -3
  00:06, 30 юли 2020
  Всичко в тази държава е дъра ,бъра , каквото и да стане, където и да стане все всичко се размива.
  Хората са обезкуражени , обезверени , не само в случая но и въобще от всичко ставащо и случващо
  се, защото сме загубили надежда , че ще се случи нещо по добро.
 • 3
  Ки
  Киро
  19 -3
  02:22, 30 юли 2020
  Изнасяйте ги Димитрови от комбината и край
  • Не
   неохимец
   6 -4
   12:26, 30 юли 2020
   А може ли с краката напред.
  • Ед
   Един из народа
   9 -3
   13:45, 30 юли 2020
   Бездушни крадци на души и човешки съдби !
   Алчни нещастници !
 • 4
  Ви
  видимите резултати
  23 -9
  09:47, 30 юли 2020
  Крадецът от Банкя и шайката му превърнаха страната в кенеф.
  • Ед
   един чавек
   4 -5
   15:03, 30 юли 2020
   И президента сам като новобранец си чисти тоалетна.
 • 5
  Ст
  СТЕФАН
  6 -3
  20:33, 30 юли 2020
  Стефане това са фалшиви новини, нали? Гледай пак да бягаш и да се криеш. Ще си платиш, нали?
 • 6
  Ре
  Реалност
  2 -3
  13:54, 31 юли 2020
  За разлика от вас Стефан е кадърен и ръководи цял завод , а вие по цял ден си чешете езиците и се молите кой да ви плати кафето!

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини