2 °C

Басейнова дирекция: Значителни превишения на нормите за състоянието на водите са установени от проби на заустване на Неохим АД

Взетите вчера проби „В точката на заустване на Северния колектор на "Неохим" АД" в река Марица са установени значителни превишения на Индивидуалните емисионни ограничения по Комплексно разрешително № 8- Н1/2015 г., информират от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив.

Превишенията по показателите са по показатели: азот нитритен - около 358 пъти, азот нитратен - около 10 пъти, амониев азот - около 2 пъти и електропроводимост - около 2 пъти,  както и превишение на показателя Химично потребление на кислород -  около 2,2.
В пункта „Река Марица преди заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени незначително превишаване на нормата за добро състояние по показател ортофосфати-превишение 1,2 пъти.
В пункта „Река Марица след заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени превишавания на норматите за добро състояние по няколко показателя: азот нитратен - с около 1,17 пъти, азот нитритен - с около 24 пъти, общ азот с около 1,5 пъти, ортофосфати - около 1,13 пъти и общ фосфор като фосфор с около 1,12 пъти.
Измерените стойности в река Марица след заустване на Северния колектор на „Неохим“ АД са значително по-ниски от тези в точката на заустване на Северния колектор, което е следствие на разреждане на водата.
В пункт „Река Марица гр. Симеоновград, мост за град Стара Загора” се констатира превишаване на нормите за добро състояние по азот нитритен с 10 пъти  и за ортофосфати превишението е около 1,32 пъти.
Басейнова дирекция Източнобеломорски район ще продължи да извършва пробовземания и анализи по поречието на река Марица, като резултатите от тях ще бъдат оповестени на сайта на БД ИБР.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Зд
  Здрасти
  35 -2
  21:44, 29 юли 2020
  Здрасти басейнова дирекция. Трябваше да умрат 28 крави и тогава да се самосезирате за нещо което трябва ежедневно да изпълнявате и да налагате контрол. Смъртта на тези крави трябва да тежат на съвестта ви. Погледнете международната ж. п. линия , която преминава през помпена станция " Черногорово - градска" и снабдява с вода Димитровград. За да не се изненадате някой ден, но тогава дано да няма човешки жертви. Кой хубостник съгласува през тази вододайна зона да преминава тази ж.п. линия. Защо не се спазват елементарни законови разпоредби. Вижте кмета , "В и К" , кой разпореди тази наглост. Феодали, не калинки, които не разбират от закони и изисквания, но всичко това е подсъдно, но......
 • 2
  Ге
  Георги
  27 -3
  00:06, 30 юли 2020
  Всичко в тази държава е дъра ,бъра , каквото и да стане, където и да стане все всичко се размива.
  Хората са обезкуражени , обезверени , не само в случая но и въобще от всичко ставащо и случващо
  се, защото сме загубили надежда , че ще се случи нещо по добро.
 • 3
  Ки
  Киро
  19 -3
  02:22, 30 юли 2020
  Изнасяйте ги Димитрови от комбината и край
  • Не
   неохимец
   6 -4
   12:26, 30 юли 2020
   А може ли с краката напред.
  • Ед
   Един из народа
   9 -3
   13:45, 30 юли 2020
   Бездушни крадци на души и човешки съдби !
   Алчни нещастници !
 • 4
  Ви
  видимите резултати
  23 -9
  09:47, 30 юли 2020
  Крадецът от Банкя и шайката му превърнаха страната в кенеф.
  • Ед
   един чавек
   4 -5
   15:03, 30 юли 2020
   И президента сам като новобранец си чисти тоалетна.
 • 5
  Ст
  СТЕФАН
  6 -3
  20:33, 30 юли 2020
  Стефане това са фалшиви новини, нали? Гледай пак да бягаш и да се криеш. Ще си платиш, нали?
 • 6
  Ре
  Реалност
  2 -3
  13:54, 31 юли 2020
  За разлика от вас Стефан е кадърен и ръководи цял завод , а вие по цял ден си чешете езиците и се молите кой да ви плати кафето!

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини