21 °C

Басейнова дирекция: Значителни превишения на нормите за състоянието на водите са установени от проби на заустване на Неохим АД

Взетите вчера проби „В точката на заустване на Северния колектор на "Неохим" АД" в река Марица са установени значителни превишения на Индивидуалните емисионни ограничения по Комплексно разрешително № 8- Н1/2015 г., информират от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив.

Превишенията по показателите са по показатели: азот нитритен - около 358 пъти, азот нитратен - около 10 пъти, амониев азот - около 2 пъти и електропроводимост - около 2 пъти,  както и превишение на показателя Химично потребление на кислород -  около 2,2.
В пункта „Река Марица преди заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени незначително превишаване на нормата за добро състояние по показател ортофосфати-превишение 1,2 пъти.
В пункта „Река Марица след заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени превишавания на норматите за добро състояние по няколко показателя: азот нитратен - с около 1,17 пъти, азот нитритен - с около 24 пъти, общ азот с около 1,5 пъти, ортофосфати - около 1,13 пъти и общ фосфор като фосфор с около 1,12 пъти.
Измерените стойности в река Марица след заустване на Северния колектор на „Неохим“ АД са значително по-ниски от тези в точката на заустване на Северния колектор, което е следствие на разреждане на водата.
В пункт „Река Марица гр. Симеоновград, мост за град Стара Загора” се констатира превишаване на нормите за добро състояние по азот нитритен с 10 пъти  и за ортофосфати превишението е около 1,32 пъти.
Басейнова дирекция Източнобеломорски район ще продължи да извършва пробовземания и анализи по поречието на река Марица, като резултатите от тях ще бъдат оповестени на сайта на БД ИБР.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Зд
  Здрасти
  35 -2
  21:44, 29 юли 2020
  Здрасти басейнова дирекция. Трябваше да умрат 28 крави и тогава да се самосезирате за нещо което трябва ежедневно да изпълнявате и да налагате контрол. Смъртта на тези крави трябва да тежат на съвестта ви. Погледнете международната ж. п. линия , която преминава през помпена станция " Черногорово - градска" и снабдява с вода Димитровград. За да не се изненадате някой ден, но тогава дано да няма човешки жертви. Кой хубостник съгласува през тази вододайна зона да преминава тази ж.п. линия. Защо не се спазват елементарни законови разпоредби. Вижте кмета , "В и К" , кой разпореди тази наглост. Феодали, не калинки, които не разбират от закони и изисквания, но всичко това е подсъдно, но......
 • 2
  Ге
  Георги
  27 -3
  00:06, 30 юли 2020
  Всичко в тази държава е дъра ,бъра , каквото и да стане, където и да стане все всичко се размива.
  Хората са обезкуражени , обезверени , не само в случая но и въобще от всичко ставащо и случващо
  се, защото сме загубили надежда , че ще се случи нещо по добро.
 • 3
  Ки
  Киро
  19 -3
  02:22, 30 юли 2020
  Изнасяйте ги Димитрови от комбината и край
  • Не
   неохимец
   6 -4
   12:26, 30 юли 2020
   А може ли с краката напред.
  • Ед
   Един из народа
   9 -3
   13:45, 30 юли 2020
   Бездушни крадци на души и човешки съдби !
   Алчни нещастници !
 • 4
  Ви
  видимите резултати
  23 -9
  09:47, 30 юли 2020
  Крадецът от Банкя и шайката му превърнаха страната в кенеф.
  • Ед
   един чавек
   4 -5
   15:03, 30 юли 2020
   И президента сам като новобранец си чисти тоалетна.
 • 5
  Ст
  СТЕФАН
  6 -3
  20:33, 30 юли 2020
  Стефане това са фалшиви новини, нали? Гледай пак да бягаш и да се криеш. Ще си платиш, нали?
 • 6
  Ре
  Реалност
  2 -3
  13:54, 31 юли 2020
  За разлика от вас Стефан е кадърен и ръководи цял завод , а вие по цял ден си чешете езиците и се молите кой да ви плати кафето!

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
06 авг 2020
Последни новини