21 °C

Дариха трапезна вода на жителите на община Димитровград, засегнати от безводието

Изображение 1 от 3

  Трапезна вода от по 5л. дарение от ПП ГЕРБ се раздава на хората в засегнатите населени места в община Димитровград, информират от местната общинска администрация.

  Водата пристигна с тир, натоварен с 4080 бутилки вода от по 5л., осигурени за жителите на засегнатите села.

  За решението да бъде дарена вода за хората в кризистната ситуация съобщи по-рано днес областният координатор на партията Делян Доблев, след проведени разговори с премиера Борисов.
  Днес по обяд бе възстановено водоподаването към селата Брод, Златополе, Райново, Долно Белево, Голямо Асеново, Малко Асеново, Странско, Длъгнево, Бряст и Здравец, след като резултатите от пробите от трите водовземания от поречието на реката показаха липса на замърсяване.

  "Макар водоснабдяването да е възстановено, водата се препоръчва само за хигиенни нужди. Изчакват се контролни проби в утрешния ден и едва тогава РЗИ ще прецени дали става за пиене и готвене. За това дарението от ГЕРБ е изключително важно за хората сега. От днес следобед бутилирана вода за пиене вече се доставя на кметовете на селата и чрез тях се раздава на хората. Благодаря за тази навременна помощ.", каза кметът на община Димитровград Иво Димов.

   

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Го
   Голямо
   3 0
   13:13, 30 юли 2020
   Голямо "дарение". Първо им вземат здравето, а после да пият по една студена вода па дано им мине. Защо спряхте водата на Златополската система която няма нищо общо с Р. Марица. Тя се намира северно от с. Злато поле и водата в кладенците постъпва от дерето което идва от с. Долно Белево и се влива в река Марица. До сега не съм виждал вода да върви по нагорнището.Това показва още веднъж в какви ръце е поверено тукашното "В и К", които не знаят и не познават системите си още повече вододайните зони. Това показва, че липсват проекти за тези зони и нямат Разрешителни за водоползване, което показва, че РЗИ и басейнова дирекция не си гледат задълженията над тези помпени станции, които водоснабдяват населените места.
  • 2
   От
   Отвратен
   2 0
   13:55, 30 юли 2020
   Какво падение - даряват вода !
   А въздух за дишане ще ни осигурите ли ?
   Питаме просто ,защото от такива като вас ни зависи живота !

  Хороскоп за 06.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
  06 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
  06 авг 2020
  Последни новини