Дариха трапезна вода на жителите на община Димитровград, засегнати от безводието

Изображение 1 от 3

    Трапезна вода от по 5л. дарение от ПП ГЕРБ се раздава на хората в засегнатите населени места в община Димитровград, информират от местната общинска администрация.

    Водата пристигна с тир, натоварен с 4080 бутилки вода от по 5л., осигурени за жителите на засегнатите села.

    За решението да бъде дарена вода за хората в кризистната ситуация съобщи по-рано днес областният координатор на партията Делян Доблев, след проведени разговори с премиера Борисов.
    Днес по обяд бе възстановено водоподаването към селата Брод, Златополе, Райново, Долно Белево, Голямо Асеново, Малко Асеново, Странско, Длъгнево, Бряст и Здравец, след като резултатите от пробите от трите водовземания от поречието на реката показаха липса на замърсяване.

    "Макар водоснабдяването да е възстановено, водата се препоръчва само за хигиенни нужди. Изчакват се контролни проби в утрешния ден и едва тогава РЗИ ще прецени дали става за пиене и готвене. За това дарението от ГЕРБ е изключително важно за хората сега. От днес следобед бутилирана вода за пиене вече се доставя на кметовете на селата и чрез тях се раздава на хората. Благодаря за тази навременна помощ.", каза кметът на община Димитровград Иво Димов.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Го
      Голямо
      3 0
      13:13, 30 юли 2020
      Голямо "дарение". Първо им вземат здравето, а после да пият по една студена вода па дано им мине. Защо спряхте водата на Златополската система която няма нищо общо с Р. Марица. Тя се намира северно от с. Злато поле и водата в кладенците постъпва от дерето което идва от с. Долно Белево и се влива в река Марица. До сега не съм виждал вода да върви по нагорнището.Това показва още веднъж в какви ръце е поверено тукашното "В и К", които не знаят и не познават системите си още повече вододайните зони. Това показва, че липсват проекти за тези зони и нямат Разрешителни за водоползване, което показва, че РЗИ и басейнова дирекция не си гледат задълженията над тези помпени станции, които водоснабдяват населените места.
    • 2
      От
      Отвратен
      2 0
      13:55, 30 юли 2020
      Какво падение - даряват вода !
      А въздух за дишане ще ни осигурите ли ?
      Питаме просто ,защото от такива като вас ни зависи живота !
    Последни новини