3 °C

Дариха трапезна вода на жителите на община Димитровград, засегнати от безводието

Изображение 1 от 3

  Трапезна вода от по 5л. дарение от ПП ГЕРБ се раздава на хората в засегнатите населени места в община Димитровград, информират от местната общинска администрация.

  Водата пристигна с тир, натоварен с 4080 бутилки вода от по 5л., осигурени за жителите на засегнатите села.

  За решението да бъде дарена вода за хората в кризистната ситуация съобщи по-рано днес областният координатор на партията Делян Доблев, след проведени разговори с премиера Борисов.
  Днес по обяд бе възстановено водоподаването към селата Брод, Златополе, Райново, Долно Белево, Голямо Асеново, Малко Асеново, Странско, Длъгнево, Бряст и Здравец, след като резултатите от пробите от трите водовземания от поречието на реката показаха липса на замърсяване.

  "Макар водоснабдяването да е възстановено, водата се препоръчва само за хигиенни нужди. Изчакват се контролни проби в утрешния ден и едва тогава РЗИ ще прецени дали става за пиене и готвене. За това дарението от ГЕРБ е изключително важно за хората сега. От днес следобед бутилирана вода за пиене вече се доставя на кметовете на селата и чрез тях се раздава на хората. Благодаря за тази навременна помощ.", каза кметът на община Димитровград Иво Димов.

   

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Го
   Голямо
   3 0
   13:13, 30 юли 2020
   Голямо "дарение". Първо им вземат здравето, а после да пият по една студена вода па дано им мине. Защо спряхте водата на Златополската система която няма нищо общо с Р. Марица. Тя се намира северно от с. Злато поле и водата в кладенците постъпва от дерето което идва от с. Долно Белево и се влива в река Марица. До сега не съм виждал вода да върви по нагорнището.Това показва още веднъж в какви ръце е поверено тукашното "В и К", които не знаят и не познават системите си още повече вододайните зони. Това показва, че липсват проекти за тези зони и нямат Разрешителни за водоползване, което показва, че РЗИ и басейнова дирекция не си гледат задълженията над тези помпени станции, които водоснабдяват населените места.
  • 2
   От
   Отвратен
   2 0
   13:55, 30 юли 2020
   Какво падение - даряват вода !
   А въздух за дишане ще ни осигурите ли ?
   Питаме просто ,защото от такива като вас ни зависи живота !

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини