Димитровградските грации заминават за първото си национално състезание за годината

Изображение 1 от 5

    Гимнастичките от димитровградският спортен клуб по художествена гимнастика Афродита този петък ще участва във второто издание на турнира по художествена гимнастика „Кракра къп“. Турнирът ще се състои в зала „Борис Гюдеров“ в град Перник и ще събере гимнастички от цялата страна.

    Димитровградският клуб ще вземе участие в състезанието в едно с хасковския клуб Аида, като и двата клуба заедно ще се представят с 3 отбора под името на хасковския клуб. Отборите са разделени по възрасти - от 4-6 години са 10 деца, възрастова група 6-8 години са 13 деца, 8-10 години са 12 деца. 

    Димитровградският клуб е създаден преди 4 години и в него към момента има записани над 40 деца, а възрастта им е от 3 до 16 години, заяви треньорката им Яна Михайлова. Това ще е първото състезание за годината на най-малките грации, заради пандемията от Коронавирус, като до момета са пропуснати 8 състезания и първенства, които не са се състояли заради извънредното положение. 

    Въпреки, че момичетата са пропуснали много първенства, те не са загубили своя хъс и дори в момента са по-ентусиазирани от преди да се справят блестящо на състезането утре, ни каза треньорката им. "Във всички възрастови групи имаме млади дарования, пред които се откриват много хоризонти в този спорт, разполагам с блестящи момичета" заяви Яна Михайлова.

    Състезанието по художествена гимнастика, на което ще се явят гимнастичките утре в Перник, се организира за втора поредна година, като първата дата за него бе през април месец, но бе отложено заради пандемията. Международеният турнир „Кракра къп“ става факт, благодарение на СКХГ „Виктория“, със съдействието на община Перник и Българската федерация по художествена гимнастика.

    Първият международен турнир за купа "Кракра къп" се проведе миналата година в миньорския град. В него взеха участие близо 500 деца от страната, Гърция и Кипър.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини