Задържаха 3000 панталона и 1000 парфюма на границата

Изображение 1 от 2

    3000 панталона от плат „деним“ и близо 1000 парфюма с лого на известни марки са задържани при две проверки на МП „Капитан Андреево“, съобщиха от агенция „Митници“.

    Товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Швеция е пристигнал на пункта на 31.07.2020 г. Шофьорът на автомобила, турски гражданин, представил документи за превозваната групажна стока, опакована в 798 колета. При извършване на щателна митническа проверка е установено, че в товарното помещение има 98 колета повече от декларираните, а в тях са открити недекларирани 3000 панталона от плат „деним“.

    При друг случай, на 05.08.2020г. около 22 часа на входящо трасе пристигнал автобус с 35 пътници, пътуващи за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна проверка. Един от пътниците, румънски гражданин, декларирал пред митническите органи, че пренася 478 парфюма и тоалетни води, за които се установило, че са с лого на известни марки, сред които Versace, Dior, Chanel, Armani, Valentino. Ароматите са задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост. В хода на проверката, митническите служители открили в най-вътрешната част на багажното отделение на автобуса, зад чанти с личен багаж, кашон с 482 парфюма и тоалетни води с логото на 13 световноизвестни марки. Установено е, че укритата стока е на друг пътник в автобуса, също румънски гражданин.

    Стоките са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини