Отложиха официалното честване на годишнината от Шипченската епопея

Заради епидемичната обстановка в страната се отлага официалното отбелязване на 143-годишнината от епичните боеве на връх Шипка.

Национално честване "Шипченска епопея", едно от най-масовите ежегодни събития в страната, в организацията на което участват местни и държавни институции, културни и неправителствени организации и се събират хиляди посетители от страната и чужбина, тази година няма да се състои. Това съобщи Цветомира Иванова от габровската Областна администрация.

"Ние, организаторите, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID - 19 представлява за здравето и живота на хората", се казва в съобщението. От Областната администрация информираха, че следят епидемичната обстановката, която продължава да е все така динамична, и са се съобразили с препоръка на Областния кризисен щаб за превенция на разпространението на коронавируса в Габровска област. Организаторите посочват, че всички масови прояви, които предизвикат струпването на много хора на едно място, без да могат да се спазват мерките за дистанция, макар и на открито, са планирани за 2021 година.

От Областната администрация призовават гражданите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата, към опазване на личното и общественото здраве.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    А.
    А. Войнов
    0 0
    21:11, 12 авг 2020
    А когато Опълченците са давали живота си за свободата на България, дали са се притеснявали че може да се заразят от нещо от което хипотетично се умира?
Последни новини