4 °C

Четирима новозаразени с COVID-19 от димитровградско

Осем новозаразени с коронавирус са регистрирани в региона на Хасково през последните 24 часа, съобщават от Областния кризисен щаб. Сред тях има и жена от персонала на социален център.

От взетите от МБАЛ-Хасково единадесет проби три са с положителен резултат. Положителни са: жена на 58 години, жена на 69 години от община Хасково и жена на 38 години от община Тополовград. И трите жени са в Инфекциозното отделение на областната болница.

При останалите пет проби, направени в клиниката,  е отчетен отрицателен резултат.

Направени са и три контроли - двама от пациентите остават положителни и един е отрицателен. През днешния ден, с първи отрицателен тест, предстои да бъде изписан и поставен под домашна карантина мъж на 53 години от община Димитровград.

От МБАЛ-Димитровград е взета една проба за наличие на COVID 19. Резултатът все още се обработва.

От РЗИ-Хасково са взети четиридесет и осем проби. Тридесет и осем от тях са на персонал и пациенти от Дом за медико-социални грижи за деца град Хасково. Те са изследвани и са отчели отрицателен резултат. Три проби са повторни от двата центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания-Хасково. Те са отчели отрицателни резултати. Една проба е взета на персонал от център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания-Хасково. Пробата е на жена на 51 години от община Хасково, която е отчела положителен резултат. През днешния ден на центъра предстои да бъде връчено предписание за дезинфекция от лицензирана фирма.10 лица - потребители и 2 лица - персонал, контактни лица на положителната, ще бъдат поставени под карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Контролна проба е взета на 6-годишното дете от община Димитровград и на четирима от контактни му лица. Пробите са отчели положителни резултати. Контактните лица с положителен резултат са две жени на 40 и 65 години и двама мъже на 39 и 69 години от община Димитровград.

Последната проба, взета от РЗИ-Хасково, е контролна на 46-годишен мъж от община Тополовград. Тя е отрицателна и мъжът вече е излекуван.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента са 123.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ви
  Виктор
  1 -4
  16:22, 18 авг 2020
  Абе, къде е Стефан бе? Защо така рязко заглъхна всичко около отровната фамилия? Спряха да пишат за него, спря да се показва. Скри се, изтрови реката, отрови животните и избяга отново от отговорност. Типично в техния стил. Говорят, че бил болен. Може и да е така. В такива ситуации се вижда ясно кой, колко струва. Бягате, но няма къде да се скриете.
 • 2
  Й
  й
  0 -4
  21:58, 18 авг 2020
  Стефан,е от червените другари,да не стане грешка,п... Виж коментара

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини