Четирима новозаразени с COVID-19 от димитровградско

Осем новозаразени с коронавирус са регистрирани в региона на Хасково през последните 24 часа, съобщават от Областния кризисен щаб. Сред тях има и жена от персонала на социален център.

От взетите от МБАЛ-Хасково единадесет проби три са с положителен резултат. Положителни са: жена на 58 години, жена на 69 години от община Хасково и жена на 38 години от община Тополовград. И трите жени са в Инфекциозното отделение на областната болница.

При останалите пет проби, направени в клиниката,  е отчетен отрицателен резултат.

Направени са и три контроли - двама от пациентите остават положителни и един е отрицателен. През днешния ден, с първи отрицателен тест, предстои да бъде изписан и поставен под домашна карантина мъж на 53 години от община Димитровград.

От МБАЛ-Димитровград е взета една проба за наличие на COVID 19. Резултатът все още се обработва.

От РЗИ-Хасково са взети четиридесет и осем проби. Тридесет и осем от тях са на персонал и пациенти от Дом за медико-социални грижи за деца град Хасково. Те са изследвани и са отчели отрицателен резултат. Три проби са повторни от двата центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания-Хасково. Те са отчели отрицателни резултати. Една проба е взета на персонал от център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания-Хасково. Пробата е на жена на 51 години от община Хасково, която е отчела положителен резултат. През днешния ден на центъра предстои да бъде връчено предписание за дезинфекция от лицензирана фирма.10 лица - потребители и 2 лица - персонал, контактни лица на положителната, ще бъдат поставени под карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Контролна проба е взета на 6-годишното дете от община Димитровград и на четирима от контактни му лица. Пробите са отчели положителни резултати. Контактните лица с положителен резултат са две жени на 40 и 65 години и двама мъже на 39 и 69 години от община Димитровград.

Последната проба, взета от РЗИ-Хасково, е контролна на 46-годишен мъж от община Тополовград. Тя е отрицателна и мъжът вече е излекуван.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента са 123.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ви
    Виктор
    1 -4
    16:22, 18 авг 2020
    Абе, къде е Стефан бе? Защо така рязко заглъхна всичко около отровната фамилия? Спряха да пишат за него, спря да се показва. Скри се, изтрови реката, отрови животните и избяга отново от отговорност. Типично в техния стил. Говорят, че бил болен. Може и да е така. В такива ситуации се вижда ясно кой, колко струва. Бягате, но няма къде да се скриете.
  • 2
    Й
    й
    0 -4
    21:58, 18 авг 2020
    Стефан,е от червените другари,да не стане грешка,п... Виж коментара
Последни новини