Инфектиран с COVID-19 в димитровградската болница

За последното денонощие на територията на хасковска област са взети три проби за наличие на коронавирусна инфекция, съобщават от Областния кризисен щаб. Една от тях, взета от МБАЛ- Харманли, е отчела отрицателен резултат, а две, взети от МБАЛ-Хасково, са положителни. Позитивни за COVID 19 са мъж на 71 години и жена на 64 години от община Хасково. Пациентите са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково.

Пробата, взета от МБАЛ-Димитровград на 17 август, е отчела положителен резултат. Касае за мъж на 81 години от община Димитровград, който вече е прехвърлен в ИО на МБАЛ-Хасково. На лечебното заведение в Димитровград е връчено предписание за дезинфекция.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за пет нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Става дума за мъж на 51 години от община Хасково, който след положителния тест е приет в Инфекциозно отделение и четири жени, съответно на 34 г., 46 г., 57 г. и 59 г. от община Свиленград, които са поставени под домашна карантина. Жените са работили заедно и след обявените положителни резултати от РЗИ-Хасково е връчено предписание за извършване на дезинфекция на работното място, което вече е изпълнено. 

Последните два случая, отразени в Единната информационна система, са на лица, които не са отчели положителен резултат при тестване, а са контактни лица, поставени под карантина. Очаква се информацията в системата да бъде коригирана. 

Случаите на коронавирусна инфекция, регистрирани в област Хасково към момента, са 133, включително потвърдените за последното денонощие 8 нови случая и двата, които са на контактни лица.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Dd
    dd
    2 -3
    20:24, 19 авг 2020
    Треперете!Болестта е тук и ще напълни хладилните камиони!Стойте си у вас!Не клатете властта!
Последни новини