13 °C

Скромно, но със стил и елегантност Димитровград ще отбележи своя празник

Скромно, но със стил и елегантност Димитровград  ще отбележи своя празник тази година, информират от местната администрация.

На 2 септември, когато градът ще отбележи 73 години от своето създаване, специално за празника ще бъде представен виртуозен спектакъл с участието на  Дестини квартет и танцьорите от Галаксико. Честването ще започне от 20ч. на площад България с тържествено издигане на националното знаме и военна рота. 

Destiny Quartet са четири пленителни дами, които владеят до съвършенство струнните инструменти и създават истинска музикална магия. С богат репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви, те носят очарование и абсолютен екстаз на публиката. Квартетът  покорява музикалните сцени у нас и в чужбина, а за първи път ще зарадва и публиката в Димитровград.  

Специално за празника на града ще бъде представен виртуозен спектакъл, който включва музика, танц, визуални ефекти и много настроение. Ще чуете любими класики като El Choclo, Tico Tico, Очи Чёрные, Buba Mara, и много други, в оригинални и завладяващи интерпретации. Подготвили са и много изненади за празника.

Destiny Quartet са в състав Гергана Алексиева (цигулка), Звезделина Халтъкова (цигулка), Мая Михайловска (виолончело),Лора Петрова (цигулка)

Програмата на 2 септември предвижда още тържествена заседание на Общинския съвет и представяне на уникалния календар на общината за 2020/2021. Календарът е различен с това,че отброява месеците от септември до септември. Сам по себе си календарът има висока художествена стойност, с подбрани произведения от фонда на ХГ "Петко Чурчулиев". 

На 1 септември от 18.00ч. ще бъдат представени изложбата "Пътеки" на художника Владимир Пенев и библиографското издание с поезията на Пеньо Пенев "Аз, глас и съвест на епохата", финансирано от община Димитровград по повод 90-годишнината от рождението на поета. 

Други две така любими на димитровградчани събития - пиано бара на открито и лятното кино и тази година са част от програмата  за празника на Димитровград. В съботната вечер на 29 август любителите на качествената музика ще се забавляват в Пиано бар на открито на площад Поезия с музикантите на Магнито бенд. Неделната вечер е посветена на българското кино. В проекта Лятно кино гражданите и гостите на празника ще могат да се насладят на едни от най-любимите български актьори във филма "Дами канят". 

Същевременно изложбените пана в началото на бул.България ще посрещат с изложбата "50 години "Дни на поезията "Пеньо Пенев" - Димитровград". Изложбата е създадена по повод 50 години Национална литературна награда "Пеньо Пенев" и 30 години Международна литературна награда "Пеньо Пенев". На паната ще бъдат експонирани стилизирани портрети на всички лауреати получили наградата през годините, илюстрирани със снимки на пластиките на самата награда и такива  характеризиращи атмосферата по време на поетичните дни през различните десетилетия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Й
  й
  4 -9
  17:25, 20 авг 2020
  То това хубаво,но не се найдоха смели хора,да поде... Виж коментара
  • Ди
   димитровградчанин
   6 -5
   20:30, 20 авг 2020
   Пий си хапчетата редовно и всичко ще е наред
  • Даже са
   нарекли града си на Мутрата Димитров дето
   го владее
   .....
   Всичките в Мите Касаба са от една ОПГ
 • 2
  Мн
  Мнение
  1 -4
  20:12, 20 авг 2020
  Да направим Крис Петрова почитен жител на Димитровград. Каквото може прави жената за да се знае от къде е.....
  • Ро
   Ром от Лом
   2 -1
   20:18, 20 авг 2020
   И ние сме чели за нея, заслужава жената.....
  • Ба
   Бай Шабан
   2 0
   21:17, 20 авг 2020
   Може ли тел. завръзка? Много и харесах сайта й, да си я поръчам.....
 • 3
  Ди
  Димо Ивов
  7 -1
  20:41, 20 авг 2020
  Тази година ще се открадне по-малко... Кремена Борисова ще е тъжна...
 • 4
  Му
  Мутрьо Димитров от ГРОБ/ДПС
  1 -2
  23:49, 20 авг 2020
  Името на града - Димитров-Конак
  е според древната традиция
  .......
  И по тракийско е било така
  .....
  Града се е наричал на Пашата - Пашмакли , Севтополис , Филипополис
  .....

Хороскоп за 25.01.2021

Последни новини