Скромно, но със стил и елегантност Димитровград ще отбележи своя празник

Скромно, но със стил и елегантност Димитровград  ще отбележи своя празник тази година, информират от местната администрация.

На 2 септември, когато градът ще отбележи 73 години от своето създаване, специално за празника ще бъде представен виртуозен спектакъл с участието на  Дестини квартет и танцьорите от Галаксико. Честването ще започне от 20ч. на площад България с тържествено издигане на националното знаме и военна рота. 

Destiny Quartet са четири пленителни дами, които владеят до съвършенство струнните инструменти и създават истинска музикална магия. С богат репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви, те носят очарование и абсолютен екстаз на публиката. Квартетът  покорява музикалните сцени у нас и в чужбина, а за първи път ще зарадва и публиката в Димитровград.  

Специално за празника на града ще бъде представен виртуозен спектакъл, който включва музика, танц, визуални ефекти и много настроение. Ще чуете любими класики като El Choclo, Tico Tico, Очи Чёрные, Buba Mara, и много други, в оригинални и завладяващи интерпретации. Подготвили са и много изненади за празника.

Destiny Quartet са в състав Гергана Алексиева (цигулка), Звезделина Халтъкова (цигулка), Мая Михайловска (виолончело),Лора Петрова (цигулка)

Програмата на 2 септември предвижда още тържествена заседание на Общинския съвет и представяне на уникалния календар на общината за 2020/2021. Календарът е различен с това,че отброява месеците от септември до септември. Сам по себе си календарът има висока художествена стойност, с подбрани произведения от фонда на ХГ "Петко Чурчулиев". 

На 1 септември от 18.00ч. ще бъдат представени изложбата "Пътеки" на художника Владимир Пенев и библиографското издание с поезията на Пеньо Пенев "Аз, глас и съвест на епохата", финансирано от община Димитровград по повод 90-годишнината от рождението на поета. 

Други две така любими на димитровградчани събития - пиано бара на открито и лятното кино и тази година са част от програмата  за празника на Димитровград. В съботната вечер на 29 август любителите на качествената музика ще се забавляват в Пиано бар на открито на площад Поезия с музикантите на Магнито бенд. Неделната вечер е посветена на българското кино. В проекта Лятно кино гражданите и гостите на празника ще могат да се насладят на едни от най-любимите български актьори във филма "Дами канят". 

Същевременно изложбените пана в началото на бул.България ще посрещат с изложбата "50 години "Дни на поезията "Пеньо Пенев" - Димитровград". Изложбата е създадена по повод 50 години Национална литературна награда "Пеньо Пенев" и 30 години Международна литературна награда "Пеньо Пенев". На паната ще бъдат експонирани стилизирани портрети на всички лауреати получили наградата през годините, илюстрирани със снимки на пластиките на самата награда и такива  характеризиращи атмосферата по време на поетичните дни през различните десетилетия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Й
    й
    4 -9
    17:25, 20 авг 2020
    То това хубаво,но не се найдоха смели хора,да поде... Виж коментара
    • Ди
      димитровградчанин
      6 -5
      20:30, 20 авг 2020
      Пий си хапчетата редовно и всичко ще е наред
    • Даже са
      нарекли града си на Мутрата Димитров дето
      го владее
      .....
      Всичките в Мите Касаба са от една ОПГ
  • 2
    Мн
    Мнение
    1 -4
    20:12, 20 авг 2020
    Да направим Крис Петрова почитен жител на Димитровград. Каквото може прави жената за да се знае от къде е.....
    • Ро
      Ром от Лом
      2 -1
      20:18, 20 авг 2020
      И ние сме чели за нея, заслужава жената.....
    • Ба
      Бай Шабан
      2 0
      21:17, 20 авг 2020
      Може ли тел. завръзка? Много и харесах сайта й, да си я поръчам.....
  • 3
    Ди
    Димо Ивов
    7 -1
    20:41, 20 авг 2020
    Тази година ще се открадне по-малко... Кремена Борисова ще е тъжна...
  • 4
    Му
    Мутрьо Димитров от ГРОБ/ДПС
    1 -2
    23:49, 20 авг 2020
    Името на града - Димитров-Конак
    е според древната традиция
    .......
    И по тракийско е било така
    .....
    Града се е наричал на Пашата - Пашмакли , Севтополис , Филипополис
    .....
Последни новини