12 °C

Ясни са одобрените кандидати по проекта за качеството на атмосферния въздух в Димитровград

Приключи първата покана за набиране на заявления по Проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво“, информират от Община Димитровград.

На 31 юли приключи първата покана за набиране на заявления за подмяна на топлинни уреди и инсталации на дърва и въглища с екологосъобразни такива. Всички подадени заявления и документи за кандидатстване бяха разгледани и оценени съгласно обявената методика. Одобрени са 1 414 заявления за индивидуални инсталации и уреди и 14 за колективни такива. Списъците с одобрените кандидати по техните уникални номера са поставени на видно място на офиса на Проекта, намиращ се на ул. Цар Симеон № 5 В. Същите са публикувани и на сайта на община Димитровград.

Община Димитровград благодари на всички кандидатствали и одобрени домакинства и обявява, че в началото на месец октомври ще бъде публикувана втора Покана за набиране на заявления за подмяна на топлинни уреди и инсталации на дърва и въглища с екологосъобразни такива. Условията по нея, както и цялата необходима информация, ще бъдат обявени отново на страницата на общината и чрез местните медии.    
 

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Пе
  Печки продавам
  7 0
  18:51, 24 авг 2020
  Сега започва пазара на печки с твърдо гориво - всякакви. Разни "намазани пехливани" са написали няколко печки с твърдо гориво , те нямат и една, но .......ще вземат три или четири климатика.Отвратителен е използваческият им дух.
  • До
   До 1
   3 0
   13:33, 25 авг 2020
   Задължително е преди да коментира човек да е запознат с проекта,за да не е разпостранител на фалшиви новини-могат да се получат не повече от 2 климатика и това не е обвързано с броя печки.Сигурно ще има и такива, които ще злоупотребят, но тук трябва да се намеси Общината има начин да се докаже кой е бил на твърдо гориво.
 • 2
  От
  От до 1
  1 -1
  18:35, 25 авг 2020
  Техническа грешка до 3 климатика.
 • 3
  Го
  Гого
  1 0
  09:05, 26 авг 2020
  Одобрена ли е Крис тина Петрова, че всяка зима гори парцали?
  • Ве
   Велина Димитрова
   1 0
   09:16, 26 авг 2020
   Това да не е тази която разведе половината торов завод и половината Язаки. Пък друга половина са от ляво на реката...

Хороскоп за 25.01.2021

Последни новини