Четирима новозаразени с Ковид-19, един починал и един излекуван за 24 часа

За последното денонощие на територията на хасковска област са установени пет нови случая на коронавирус. Един от заразените е починал. Жертвата е 84-годишна жена от община Хасково. Тя е била приета в тежко състояние със сърдечно заболяване през вчерашния ден в МБАЛ -Хасково. Пробата е показала позитивен резултат и в рамките на деня жената е починала.

В болницата в Хасково е направено още едно изследване със съмнение за инфекцията, пробата обаче е дала отрицателен резултат, съобщават от Областния оперативен щаб.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за четири нови положителни случая, регистрирани на територията на областта. Заразени са мъж на 34 години от община Свиленград, мъж на 65 години от община Тополовград  и две жени на 55 и 44 години от община Хасково.

От РЗИ-Хасково са взети 79 проби на потребители и персонал от социални центрове в община Димитровград. 27 проби са взети от Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания – 25 са отчели отрицателен резултат, две ще бъдат повторени. Останалите 26 проби от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, 13 проби от Кризисен център за лица, пострадали от домашно насилие и трафик, и 13 проби от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост са отчели отрицателен резултат.

Напълно излекуван след отрицателна контролна проба е мъж на 39 години от община Димитровград. Десет са вече жертвите на коронавируса в региона.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (29)

  • 1
    Ди
    Димо Терфенлията
    43 -11
    08:26, 27 авг 2020
    Нормално е да има заразени и починали, при положение, че никой не спазва елементарни правила, всички се бутат като овце, носят маски с носа отвън маската и не си мият ръцете. Няма ли хигиена и дисциплина ще става все по-тежко положението. Отделно има едни 50% дето си мислят, че нямало коронавирус и всичко било лъжа и те още по-упорито ходят без маски и се бутат едни в други за да докажат, че няма да се заразят. До 3-4 години може да се приключи със заразата, но до тогава много народ ще измре, а друга част ще остае инвалидизирана.
    • Ди
      ДИМА
      22 -8
      09:26, 27 авг 2020
      Абсолютно точен коментар,ама кой да го проумее!Глупостта на българина е неизлечима болест.
    • Ха
      Хаха
      10 -14
      10:04, 27 авг 2020
      Не 50, 90 не вярват, ама как и да вярват като в ма... Виж коментара
    • 25
      2551
      11 -10
      10:22, 27 авг 2020
      Поредния психясал!!!За три четири години щяло да мине-ще мине веднага щом вземем парите от ЕС и същите бъдат разпределени между тези които ви манипулират!!!Сложете си маска и на задни....ка за по-сигурно!!!
    • Ст
      Стоян
      9 -4
      11:03, 27 авг 2020
      Къде ги раздават тези пари? Къде ги имате тези познати? Кой ги раздава? За какво ги раздава? Това е като чудовището от Лох Нес. всички знаем за него ама никой не го е виждал. Хайде кажете един човек да се срещна с него и да ми деда и не мен тези пари....
    • До
      До Ха-ха
      6 -4
      11:08, 27 авг 2020
      Гледай Ха-ха да не стане ах-ох и като сте толкова смели защо не си излизате с имената,но пък и никой не ви пречи да си живеете живота както си иската,спуснали са ви някакви опорки и мърдане няма,ако някой не е с вашето мнение,то той ви е враг и е против вас,това не е демокрация,това е социализъм и комунизъм,такова беше преди 1989г.,ти да видиш дали можеш да мислиш различно от постулатите на партията,виц да разкажеш и заминавш нанякъде,но Путин и сега прави така в Русия,последен пример Навални.
    • До
      До стоянчо
      5 -4
      11:11, 27 авг 2020
      Като почине някой те сами ще те намерят тъпо парче
    • Ха
      Хаха
      4 -2
      11:14, 27 авг 2020
      Шматка бъркаш се - при теб е комунизъм, каквото каже партията майка това е, повтаряте нейните опорки всеки ден, нищо че смъртността тази година е по-малка от миналата година и, че хората вече не умират от инфаркт и инсулт
    • До
      До Хаха
      3 -5
      11:43, 27 авг 2020
      Умират и от инфаркт,и от инсулт,и от рак,умират и от усложнения причинени от Ковид,има статии за Ковид на английски,и на руски,стига да знаеш езици и да можеш да ги прочетеш и разбереш,не само заглавието.От много неща си далече,елементарно мислене.
    • Оф
      оф
      12 -2
      12:47, 27 авг 2020
      По здравна пътека парите за Ковид са повече т.е. повече болни повече пари за болниците.

      Корона вируси има бол.Защо се концентрирахме на щам ковид/19, за който Дростен,Гейтс,Фаучи имат патенти,не знаем?

      Защо Гейтс изиска и събра от държавите 8 000 000 000 долара за създаване на ваксина,а вчера чух в ТЕД,че иска още пари? Само Германия даде 500 000 000 Евро.

      Германската мейнстрийм преса е пълна с проучвания,че маските ВРЕДЯТ.Шефа на германската лекарска камера каза,че носенето на маски е ОПАСНО.Самият Дростен казва в началото на пандемията,че маските НЕ СА ЗАЩИТА.Дори в списанието на фармацевтите,което се раздава във всяка аптека пише,че маските не действат,а смъртността всъщност е незначителна.

      СЗО и медиите ни облъчваха,че до 2г. Корона ще утихне.После казаха,че само ВАКСИНА ще реши проблема.Онзи ден шефа на СЗО излезна и каза,че ВАКСИНАТА не е решение и мерките трябва да останат поне 4/5г.

      ЕвроМОМО и Германската статистика отичтат по ниска смъртност в ЕС в сравнение с предишни години.Немските здравни каси имат натрупвания,защото хората с боледували рекордно малко от началото на карантината до сега.

      Вече има множество проучвания на университети,институти,застрахователи,училищни власти от Австрия,Германия,САЩ,че НОСЕНЕТО НА МАСКИ УВРЕЖДА ПСИХИКАТА,както на възрастни така и на деца.Самоубийствата бележат рекорд в някои държави на ЕС,а в САЩ положението е трагично.

      В Германия почти няма лекарска организация на местно или национално ниво,което да подкрепя корона ограниченията.Има специален пеиция,където десетки хиляди ЛЕКАРИ искат отмяна на мерките.Практически няма микробиолог или вирусолог в Германия и Австрия,които да смятат,че Корона вируса е ОПАСЕН.Има едно изключение др. Дростен,който е финансиран от Гейтс и е производител на ПиСиАр теста!

      Уважаеми сънародници!Има много информация,която не е от някакви тъмни мазета ,от хора с антени по главата,а от официални медии,ЕС и т.н. и самите коронаподръжници.

      Гледайте ФАКТИТЕ! В момента в Германия има грипен вирус,който е отнел за месец повече животи отколкото Короната от началото на пандемията и това според местното ДЪРЖАВНО радио!Правете си изводи!
  • 2
    Гр
    Гражданин
    8 -5
    09:53, 27 авг 2020
    Почиват хора на средна възраст между 90-100 години с 5-10 съпътстващи заболявания.
    Мир на праха им.
    Що се отнася конкретно за България, смъртността е по-ниска спрямо миналата година.
    Разбира се , че трябва да се спазва елементарна хигиенна култура и дисциплина, ама някой мерки са откровенно налудничеви.
    За съжаление много хора ще си отидат от този свят по една или друга причина , но не и от коронавирус !
    • До
      До гражданин
      3 -4
      11:04, 27 авг 2020
      За съжаление не умират 90-100 годишни, умират на 50,59,60,70 годишни,то какви ли 100 годишни има в България и ако не ги хване Ковид, ще си живеят с болестите,които имат,но при Ковид хроничните заболявания се задълбочават и усложняват.
  • 3
    См
    Смел
    9 -10
    10:03, 27 авг 2020
    Медийния вирус е във вихъра си! Страхливците треперят! Тези, които имат полза от страха, потриват доволно ръце и си броят спечелените Ковид пачки. Сега за тях е жътва! Прост народ слаба държава!
    Умните си живеят живота, не вярват на купени медии и не им пука!
    • 25
      2551
      5 -2
      10:24, 27 авг 2020
      Много си прав!!!
  • 4
    Но
    Ноам Чомски
    10 -3
    10:32, 27 авг 2020
    Кризите не се раждат сами. Вече стана безпощадно ясно, че днешната Ковид-пандемия е икономическа, финансова, геополитеческа, НО НЕ И ЗДРАВНА КРИЗА!
    • Ал
      Ало,Чомски
      1 -5
      11:11, 27 авг 2020
      Дай повече информация,та и ние да разберем,кой я н... Виж коментара
    • До
      до Ало чомски
      7 0
      13:32, 27 авг 2020
      Каква информация?То само с БТВ и НОВА не става.
      Учете езици! Не сте ли чували,че се очакваше още една криза по/страшна от 2008ма?
      Ама,кой да чете иконимическите издания.Кой да чете,че Еврото,де факто,не работи.Че ЕЦБ въпреки наливането на пари в Банките не успя да спре вълната от фалити и ефекта беше обратен.Дори Шойбле си призна,че е направил грешка.
      Да споменавам ли за САЩ и Китай,за печатането на долари,за рекордният дълг.....
      Множество анализатори очакваха балона да се спука есента на 2019та.Много удобно нещата тръгнаха с Короната и сега оправданието за рекодно ниските БВП се хвърля там. :)
      Реално,това е причина да се преглътне масовото обедняване.В Германия счетоводителите очакват масови фалити на малки и средни фирми,Законите са такива,че минава период,в който държавата урежда документи,данъци,задължения,трудови договори.Т.е. официално масовите фалити са за есента.
  • 5
    Ди
    Диктатурата идва
    8 -1
    10:42, 27 авг 2020
    Пропагандата върви отпред. И тръби: идва втора вълна. А след нея на бял кон идват диктатурата и репресиите. Те вече са “оправдани”. И ще ви казват: какво толкова има да носиш една маска?! И с тия думи ще ви отнемат правото да работите, да храните семействата си и да се срещате с близките и приятелите си. До момента в България от този така страшен вирус за половин година!!! са умрели толкова хора, колкото умират за един ден и половина от други причини.”
    • Ха
      Ха-ха
      2 0
      11:13, 27 авг 2020
      Идва,даже виждам коня е тръгнал,като експрес ще мине през нас,гладни,нещастни,жадни,бедни ще останем.Ха-ха-ха
  • 6
    Ре
    Реалист
    8 -1
    11:10, 27 авг 2020
    Действително се вижда, че многохилядните протести започват да изнервят властта, която прави все повече и повече тестове и те дават съответно данни за по-голяма бройка носители на вируса. Властта предпочита да ги нарича “заразени”, въпреки че това не е правилно. Всеки човек е носител на стотици или хиляди вируси, включително и смъртоносни. Но той не може да бъде наречен заразен, докато симптомите на вируса не започнат да се проявяват. Ако си направите изследване специално с тази цел, сигурно ще откриете в организма си не само коронавирус, но и други негови колеги. Ако вие действително бяхте “заразени” от всичко това, както би се изразила властта, вече нямаше да сте между живите.
    Също така пропагандата държи хората да не правят разлика между процент на заразените и брой носители на вируса. Принципно и самото образование допринася много за това. Голяма част от българите така и не знаят как се изчислява процент. И не ги интересува.
    • До
      До реалист
      1 -8
      11:37, 27 авг 2020
      Мнагохилядни?!? Дали има стотици?Хайде да изчислит... Виж коментара
  • 7
    Ха
    Хаха
    5 -1
    12:09, 27 авг 2020
    За умниците със статии на английски - процента на заразени в България според тестовете варира между 2 и 6 процента, а смъртността е 2.5-3% и това за 6 месеца. Смъртността от инфаркт и инсулт за 2020 година е спаднал с над 10-12%, а като цяло смъртността в България за 2020 е по-нисък от 2019. Хайде сега да си вземете статиите на английски и да си ги заврете там където слънце не огрява
    • 25
      2551
      5 -1
      13:07, 27 авг 2020
      Хубаво им говориш ама с маска на уста и скрити в кенефа не те чуват!!!
      И да чуят не вярват защото **** ******* им е промил мозъка!!!
    • Дд
      дд
      6 -1
      13:11, 27 авг 2020
      Още първите ЕС статистики показаха занижена смъртност.Тук поне няколко пъти съм давал линковете към статистиките.Ама тия тук вместо да ги погледнат ми пратиха ДОКАЗАТЕЛСТВО от БТВ,където някакъв актъор на фона на траурна музичка говореше,че не трябвало да предавам лекарите и да си седя у нас.Същият лош актъор не даде нито едно число,статистика,проучване.Говореше за някакви внучета дето заразявали бабите си.
      Трагедия!
      В момента се отчита завишена смъртност поради мерките.Депресии,тревожност,липса на перспектива,загуба на работа,отмяна на лечение и операции са причина за завишен брой самоубийства,ракови заболявания,инфаркти. Т.е. хората наистина измират от Корона,но не от вируса,а от мерките.
    • Ха
      хахо
      1 -1
      13:37, 27 авг 2020
      БТВ новините ?! Вести ?!
  • 8
    Ви
    Викинг
    6 0
    12:43, 27 авг 2020
    Хиляди хора в Швеция са получили фалшиви положителни резултати от тестове за коронавирус.
    Шведките здравни власти признаха днес на пресконференция, че общо 3700 човека са дали положителни проби, въпреки че не са заразени с ковид-19.

    https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/hiliadi-falshivi-pozitivni-probi-za-koronavirus-6113997?fbclid=IwAR2BXhmn39rzk_P3N8ih6tid4SHAtPlafdxB4XNTJ1rEb7YPbjDEVR4dOn8
  • 9
    Га
    Галя Туртова
    0 0
    17:32, 30 авг 2020
    Медицината е наука.Трябва да се чете и учи.Философстването е за мързеливите и за глупаците,които си мислят,че са умни.Те са преобладаващата част,като гледам.Да са живи и здрави всички!Времето показва кой е крив и кой е прав.Събитията могат да бъдат изпреварвани само, ако се следва науката!
Последни новини