Трима нови позитивни за коронавирус от Димитровград

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани десет нови случая на коронавирусна инфекция и един излекуван, информират от Областната администрация.

От МБАЛ-Хасково са взети тридесет и една проби. Девет от тях са отчели положителен резултат - две на новозаразени и седем контроли. Позитивни за COVID-19 са мъж на 89 години от община Хасково и жена на 34 години от община Димитровград.

От РЗИ-Хасково са взети двадесет и девет проби.  Двадесет и осем от тях са на потребители и персонал от Центъра за настаняване от семеен тип "Дъга" гр.Димитровград. Положителен остава обявеният вчера потребител и за последното денонощие е установен втори случай на потребител с COVID-19. Позитивните са отделени в самостоятелни помещения и за тях е определен да се грижи част от персонала, който няма контакт с останали потребители, спазвайки всички противоепидемични мерки.

Последната проба е контрола на жена на 49 години от община Тополовград, която след отрицателния тест, вече е излекувана.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за седем нови случая. Жена на 48 години от община Свиленград, която е приета в Инфекциозно отделение. Мъж на 65 години от община Любимец, приет в лечебно заведение извън областта. Жена на 65 години от община Димитровград и две жени на 42 и 50 години и двама мъже на 29 и 24 години от община Хасково, поставени под домашна карантина. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 181. От тях хоспитализираните лица в Инфекциозно отделение са двадесет и две, двама са приведени в ОАИЛ. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини