20 °C

Синът на Пеньо Пенев с изложба по повод 90 години от рождението на поета

Вечерта на 1 септември обещава да бъде истинска наслада за ценителите на различните изкуства - от изобразителното изкуство, пресъздадено в изложбата-живопис с автор Владимир Пенев, красотата на думите в поетични стих на неговия баща, поета Пеньо Пенев и тържеството на словото, до магията на музиката, поднесена в изпълненията на Забавно-духов оркестър и Акустично джаз трио.

От 18.00ч. в изложбена зала "Асен Крайшников" ще бъде открита изложбата "Пътеки" на Владимир Пенев и представяне на библиографското издание с поезията на Пеньо Пенев "Аз, глас и съвест на епохата". Изданието е финансирано от община Димитровград по повод 90-годишнината от рождението на поета. Същата вечер ще бъде връчена и статуетката на 26-ят носител на Националната литературна награда за поезия на името на Пеньо Пенев, Иван Гранитски. 

Естествено продължение на празничната вечер е концертът на Забавно-духов оркестър и Акустично-джаз трио, с който музикантите ще отправят своят красив поздрав към димитровградчани и гостите на града.

Владимир Пенев е роден през 1956 г. в Димитровград. Завършва живопис в класа на проф. Светлин Русев в Художествената академия. От същата година е член на Съюза на художниците. Работи в различни жанрове - фигурална композиция, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж. Негово дело са и няколко стенописа. С творбите си Пенев участва в редица общи художествени изложби в България и в представителни изяви на българското изобразително изкуство по света: Москва, Виена, Токио, Амстердам и др. Има над 40 самостоятелни изложби в България и зад граница. Негови творби са притежание на НХГ, СГХГ, художествени галерии в страната, както и частни колекции в чужбина.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини