Жителите по селата в Димитровград също ще имат възможност за екоотопление

Малките населени места в Димитровград ще бъдат включени в проекта за подобряване на атмосферния въздух, който изпълнява в момента Община Димитровград. Така жителите в град Меричлери и по селата ще могат да подменят безплатно печките си на дърва с екологичено отопление.  

Димитровград получи над 7, 5 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ. Очаква се да бъде обявена нова покана за кандидатстване по проекта и критериите за кандидатстване да бъдат същите, кавито бяха и до сега за домакинствата в града. Приемът ще се извършва до изчерпване на одобрения по проект финансов ресурс. Домакинствата от малките населени места ще могат да кандидатстват за подмяна на печките на трърдо гориво с такива на пелети или климатици.  

Кметът отчете част от постигнатото през изминалата година на тържествена сесия на Общинския съвет, проведена по повод 73-тата годишнина на Димитровград. Община Димитровград е първата в област Хасково с център от семеен тип за хора с деменция, а жителите по селата получават първа медицинска помощ по проект „Интелигентна медицина“. Иво Димов отбеляза още, че предстой да стартират проектите за  ремонт на общински театър „Апостол Карамитев“, културен дом „Химик“ и парк „Марица“. След като приключат довършителните дейности по ремонта на ул. „Ем. Станев“ ще бъде преасфалтирана и ул. „Захари Зограф“. Цялостен ремонт бе извършен и на улиците „Христо Г. Данов“ и „Патриарх Евтимий“.

.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    78
    78
    2 0
    21:01, 3 сеп 2020
    Ехааа!
  • 2
    Az
    az
    1 -1
    22:41, 5 сеп 2020
    Ами на улица ПЪРВИ МАЙ кога ще и дойде редът най сетне,С тия изкорубени шахти доста коли пострадаха
  • 3
    Ал
    Ало
    2 0
    11:51, 6 сеп 2020
    Ало редакторите, публикувате статии с неточности и правописни грешки, а после санкционерате правото на мнание на гражданите. При вас всичко трябва да ви е точно, нали сте професионалисти, но не ви се получава. Например "малките населени в Димитровград" пропускате уточняване "община". В Димитровград няма малки населени места, уточнете, става въпрос за селата. "Кавито" напишете каквито."Трърдо" с твърдо. "Предстой" с предстои.
Последни новини