Intel представи ново поколение процесори

Tiger Lake са направени по 10-нанометрова технология и имат интегрирана графична система до 8К, според сайта на корпорацията.

Новият процесор на Intel Tiger Lake е произвден по 10-нанометрова технология SuperFin и архитектура Willow Cove. Отбелязва се, че ядрата на Willow Cove имат преработена йерархия за подобряване на производителността. Моделът поддържа памет LPDDR4X-4266 / DDR4-3200 и има вградени интерфейси Thunderbolt 4 и PCI Express 4.0.

Интегрираната графична система Iris Xe позволява Full HD резолюция в игрите с максимално изображение в 8K резолюция при 60 кадъра в секунда. Модулът Iris Xe е достъпен само в процесори Intel Core i5 и i7.

Общата производителност на процесора се е увеличила със 17-18% в сравнение с Ice Lake от 10-то поколение.

Intel заяви, че новите чипове са най-добрите в света процесори за тънки и леки лаптопи. Tiger Lake осигурява над 20% по-висока производителност в сравнение с конкурентните продукти за офис приложения и двойно за игри. Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo и други вече са се договорили да пуснат лаптопи, базирани на новия хардуер на Intel.

Intel не уточнява кога новите процесори ще бъдат достъпни за закупуване. Компанията заяви, че чиповете Tiger Lake първо ще се появят за компактни лаптопи.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини