21 °C

От днес приемат документи за стипендиите за даровити димитровградски деца

От днес, 16-ти септември старира приемът на документи по Програмата за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Общината за 2020 г. Право на финансово стимулиране имат деца и младежи до 19 години с доказани постижения на местно, регионално, национално, европейско или световно ниво в областите наука, техника, изкуство, култура и спорт, a крайният срок за подаването им е до 30-ти септември.

Мястото, където се подават документите е стая 12 в сградата на Община Димитровград във времето от 9.00 до 17.00 часа. Необходимо е да бъдат представени заявление за кандидатстване по образец, документ, удостоверяващ възрастта, както и такъв, удостоверяващ учебното заведение, в което учи кандидатстващият. Това изискване не важи за деца до шестгодишна възраст.

Трябва да бъдат предоставени и сертификати, грамоти и други доказателства за успехите, постигнати през последните две години в местни, регионални, национални или международни състезания. Техният брой не трябва да надхвърля 5.

Към документите трябва да се добави и мотивационно писмо, а също и  препоръка от преподавател в областта, за която се кандидатства. Накрая е важно да бъде предоставена и бележка от учебното заведение, че ученикът няма наложени наказания през изминалата учебна година. За повече информация - телефон -  0391/ 68 319.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  За
  За кражби
  4 0
  19:24, 16 сеп 2020
  за кражби и изневери ще имали стипендии?
  • За
   за далавери
   0 -2
   23:55, 17 сеп 2020
   що бе?
   навит ли си и ти,бе палавник? Гледай си твоята булка първо
 • 2
  Та
  Тази
  3 0
  09:57, 17 сеп 2020
  Тази така си поживя в общината без да разбере какво работи и защо получава заплатата си. Не е сама тя, да прибавам и кременчето , стойковчета, гавазовци, дончевки..и много калинки!
  • Да
   далаверко
   0 0
   23:57, 17 сеп 2020
   да бе завършил "ВИшШЕ" и ти на Острова,пък тогаз хортувай така....

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини