25 °C

8 шофьори се жалват в КНСБ за неизплатени възнаграждения, оплаквания и от магазини

  8 международни шофьори са се жалвали в КНСБ през последните два месеца заради неизплатени възнаграждения. Двама от тях са от Хасково и шестима от Димитровград, които са се оплакали от некоректни работодатели извън Хасковска област. Това съобщи на пресконференция председателят на КНСБ в Хасково Веселин Тодоров.

  Обикновено се касае за неизплатени командировъчни, непризнаване правото на отпуск на шофьорите и обезщетения. „За някои от случаите помогнахме, а за други – съдействахме за подаване на жалба в Инспекцията по труд в София“, уточни Веселин Тодоров.

  Две жалби са подадени и за проблеми на работното място в хранителни магазини в Хасково чрез мобилното приложение за анонимни сигнали срещу работодатели „vox“, което КНСБ стартира преди една година срещу сивата икономика. Те са препратени до Инспекцията по труда в Хасково, откъдето са направили проверка и са издадени предписания.

  Преди година започна и кампания „Сивото убива“, по време на която чрез мобилни информационни центрове са консултирани около 400 души в Хасково, Харманли и Минерални бани. По време на кампанията е разяснявано защо сивото убива и какво представлява недекларирания труд.

  „Най-странното за нас беше, че почти нямаше човек, който да не възприеме ролята на сивата икономика като нормално по отношение на т.н. домашен майстор. Според хората този, който ти прави плочките, нарежда ти паркета или ти прави мазилка, най-нормално е да му се дадат едни пари без той да ги отчита“, сподели Веселин Тодоров.

  Той уточни, че най-важното нещо в борбата със сивата икономика е превенцията и то сред младите хора. В тази връзка КНСБ започна проект „Моето първо работно място“, реализиран в училищата. Лекции са изнесени в 6 училища от региона в час на класа пред 260 ученици, които завършват средното си образование и им предстои сключването на първия трудов договор.

  Днешната пресконференция е по повод Седмицата на действието на Европейската кампания за деклариран труд.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   На
   наблюдател
   11 -6
   15:23, 24 сеп 2020
   Очаквам в следващите дни и КТ Подкрепа да си направят подобна реклама. Лошото е , че винаги ще има баламурници, които да плащат за да хрантутят синдикалните държанки на властта, независимо каква е тя - синя, червена, жълта или гробарска.
   • На
    наблюдаващ
    1 -8
    16:49, 24 сеп 2020
    на тебе само герба ти е виновен . Аман от пенсиони... Виж коментара
  • 2
   Кь
   кьорав наблюдаващ
   8 -2
   18:42, 24 сеп 2020
   Ако си забелязал в България винаги ВИНА ИМА - ВИНОВНИ НЯМА. Така , че никой не ми е виновен нито пък някой е виновен, че при 90% дебилно население, ОстапБендеровците се плодят по бързо и от мишки в хамбара.
  • 3
   Аб
   Абе
   4 0
   09:40, 25 сеп 2020
   Абе този адвокат ще оправи сивия сектор който държавата създава. Но нали той си е на хранилка към КНСБ. Върви по стъпките на баща си, който дълги години беше партиен секретар, на хранилка към БКС и Заводски строежи. Сигурно това е семейна черта, защото и брат му е закачен на хранилката на БСП. И сега на тяхен дневен ред дойде да убият сивия сектор. Браво бе Тодорови.Ще излезете големи герои.

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини