14 °C

Започват Есенните музикални дни "Жул Леви" 2020 в Димитровград

  С тематичен концерт по повод Международния ден на музиката стартират Есенните музикални дни "Жул Леви" 2020 в община Димитровград, информират от местната администрация.

  На 1 октомври от 18.00ч. на централната алея на бул.България, Забавно-духов оркестър ще поднесе красива програма по повод празника на музиката.

  Следващият концерт от програмата е на 8 октомври от 18ч., отново на същото място. Тогава Акустично-джазово трио, със солист Мария Арнаудова и специалното участие на саксофониста Венелин Георгиев, ще радва ценителите на джаза. Изложбата "Големите майстори на полския плакат", със съдействието на Полския институт в София, е следващото планирано събитие в празничния календар на Есенните музикални дни.

  Едновременно с това в изложбената зала "Асен Крайшников" ще се състои и концерът на цигуларя Любомир Тулумбаджиев и пианистката Любослава Атанасова. Няколко дни по-късно Лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев" ще се превърне в сцена за съвместния концерт на хор "Орфей" и Акустично джазово трио-Димитровград.

  Отново в лятната градина е предвидена и прожекция на унгарския филм "SWING", който се реализира със съдействието на Посолството на Унгария и Унгарския културен институт в България.

  В Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита изложба-акварел "Има надежда" на Благой Господинов.  От 26-29 октомври ще се проведе XII Младежки JAZZ фестивал, а на 29 октомври в Исторически музей ще може да се види изложбата "Оренда" на Соня Кючукова, посветена на народните будители.

  На 1 ноември на площад Поезия НЧ "Звездица 2003" ще поднесе есенна фолклорна палитра в деня на народните будители, а от 6-8 ноември в Спортна зала "Младост" ще се проведе XV-то издание на Националния танцов конкурс "България  Танцува".

  Входът за всички събития и прояви е свободен.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  26 окт 2020
  Последни новини