17 °C

Започват Есенните музикални дни "Жул Леви" 2020 в Димитровград

  С тематичен концерт по повод Международния ден на музиката стартират Есенните музикални дни "Жул Леви" 2020 в община Димитровград, информират от местната администрация.

  На 1 октомври от 18.00ч. на централната алея на бул.България, Забавно-духов оркестър ще поднесе красива програма по повод празника на музиката.

  Следващият концерт от програмата е на 8 октомври от 18ч., отново на същото място. Тогава Акустично-джазово трио, със солист Мария Арнаудова и специалното участие на саксофониста Венелин Георгиев, ще радва ценителите на джаза. Изложбата "Големите майстори на полския плакат", със съдействието на Полския институт в София, е следващото планирано събитие в празничния календар на Есенните музикални дни.

  Едновременно с това в изложбената зала "Асен Крайшников" ще се състои и концерът на цигуларя Любомир Тулумбаджиев и пианистката Любослава Атанасова. Няколко дни по-късно Лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев" ще се превърне в сцена за съвместния концерт на хор "Орфей" и Акустично джазово трио-Димитровград.

  Отново в лятната градина е предвидена и прожекция на унгарския филм "SWING", който се реализира със съдействието на Посолството на Унгария и Унгарския културен институт в България.

  В Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита изложба-акварел "Има надежда" на Благой Господинов.  От 26-29 октомври ще се проведе XII Младежки JAZZ фестивал, а на 29 октомври в Исторически музей ще може да се види изложбата "Оренда" на Соня Кючукова, посветена на народните будители.

  На 1 ноември на площад Поезия НЧ "Звездица 2003" ще поднесе есенна фолклорна палитра в деня на народните будители, а от 6-8 ноември в Спортна зала "Младост" ще се проведе XV-то издание на Националния танцов конкурс "България  Танцува".

  Входът за всички събития и прояви е свободен.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.04.2021

  Последни новини