Контрабандни тютюн за наргиле и сексуални стимуланти разкрити на Капитан Андреево

    Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска откриха 115 кг контрабандeн тютюн за наргиле и 116 опаковки сексуални стимуланти, при проверка на товарен автомобил на МП „Капитан Андреево“.

    На 28 септември, около 13 часа, на пункта пристига камион с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Белгия. Пред митническите служители шофьорът представя редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от която мебели и текстил.

    По метода „анализ на риска“ возилото е селектирано за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При проверката става ясно, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни със общо 115 кг тютюн за наргиле в опаковки по един килограм, без акцизен бандерол.

    При продължилия обиск, в товарното помещение са открити и 116 опаковки лекарствени продукти в различни разфасовки, които са видове сексуални стимуланти.

    Недекларираните стоки са задържани. Тютюнът за наргиле е с пазарна стойност близо 40 000 лева, а стойността на дължимия акциз е 17 480 лева. На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Наредих на шефа на митницата да ми задели конфискуваните сексуални стимуланти.
      До пролетта ще се наслаждавам на як ****.
    • 2
      Пу
      Пупу
      0 0
      18:44, 1 окт 2020
      Само дето тютюнът в тази смеска е около 5%... Иначе се изчислява акциз на цялото количество!!!

    Още новини

    Последни новини