Татяна Лолова в Димитровград: Радвай се на мига!

    Неостаряващата гранд-дама на българския театър и кино, пълната с енергия и уникално чувство за хумор актриса Татяна Лолова, ощастливи своите фенове и почитатели в Димитровград. Лолова пя, разсмива и разговаря с публиката по време на посещението си в града, като част от от "Мадежките театрални празници".

    По време на гостуването си, Татяна Лолова представи и своята книга „Дневници и делници” , с която се сдобиха почти всички гостуващи на вечеринката, състояла се в лятната читалня на градска библиотека "Пеньо Пенев". Освен с книгата, всички бяха удостоени и с лични посвещение и автографи от актрисата.

    С неповторимия си хумор, звездата на българския театър чете откъси от книгата, която е втората през живота й. Лолова започна творческата среща с прочит на нейни вълнения от студентските години в далечната 1957 г., които тя е записвала в свой дневник. Лолова сподели, че любимият й театър в България е русенския, в който тя е започнала своя професинален път.  Интересни за публиката бяха нейните откровения за първите й стъпки в театъра и любопитни случки около професионалните й обиколки из театрите в страната през младежките й години. Разказите й са автентични и в тях присъстват много от нейните колеги, с които я свързват дългогодишни приятелства.

    „Актьорът насита няма. Иска още и още! А като спре да иска, значи не е вече актьор, а иска да стане режисьор, да събере група актьорчета и той да им казва какво да правят. Или започва да пише автобиографии. На всеки му се дописа. Писатели много, читателите намаляха”, сподели Татяна Лолова. В типичния си хумор тя заяви, че публиката от димитровградчани няма откъде да познават една част от героите в книгата й, по простата причина, че още не са били родени, когато тя е прохождала в професията.

    Димитровградчани бяха нетърпеливи да научат повече за творческия път и живота на Лолова, любимите й неща, интересни случки и преживявания на сцената и извън нея. На въпроса каква е житейската мъдрост, на която я е научил живота, Лолова сподели: Радвай се на мига! А по какъв начин се справя с ролите и какъв е нейният начин на работа, думите и бяха: "Начина ми на работа е мъчителен, труден и непостижим!"

    Родената през 1934 г. актриса е завършва актьорско майсторство през 1955 г. в класа на професор Стефан Сърчаджиев. Следва заедно с Ицхак Финци, Григор Вачков, Никола Анастасов и други забележителни актьори.

    В края на вечерта Татяна Лолова бе удостоена с плакет от организаторите на Младежките театрални празници в Димитровград и засипана с букети цветя от своите почитатели.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини