Спряха 23 чужденци при опит да влязат от Гърция в България при спецакцията в Хасковско

Предотвратиха опит за влизане на 23 мигранти през държавната ни граница с Гърция по време на полицейската операция, провела се днес в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Специализирана полицейска операция по разкриване на престъпления за противодействие на незаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол започна тази сутрин на км.83 от АМ “Марица”, след пътен възел Любимец в посока Хасково. Полицейските действия бяха насочени за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска дейност, лица обявени за местно и общодържавно издирване и такива, укриващи се от наказателно преследване.

В операцията участваха служители на Хасковската дирекция, колегите им от Регионална дирекция „Гранична полиция“ в Смолян, включени бяха и служебни кучета. В операцията се използваха електронни и технически средства, автотранспортна техника, хеликоптер, газ анализатори и средства за комуникация.

В хода й не са допуснати да преминат границата с Гърция 23 души чужди граждани. Образувани са две полицейски преписки за превозване на акцизни стоки - 200 къса цигари и 70 литра високоградусен алкохол. Третата преписка касае нерегламентиран превоз на пътници, като след съгласуване с компетентната прокуратура е образувано бързо производство. Съставени са 8 предупредителни протокола по Закона за МВР.

В хода на операцията са проверени 763 МПС, от тях - 96 товарни автомобила и автобуси, и над 1500 български и чужди граждани. Заснети са 120 електронни фиша за нарушение на скоростта, а са връчени 19. За нарушение на Закона за движение по пътищата са съставени 16 акта и 15 фиша. Извършени са 362 проби за алкохол, като са установени двама водачи с 1,81 и 0,75 промила.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ал
    Ал Капоне
    4 0
    09:28, 8 окт 2020
    Как не ви е срам бе господа полицаи? Да конфискувате домашната ракия на човека! Цяла година се грижи за лозето, копае, оре, пръска и накрая да му конфискувате ракията. Това е гавра с обикновения човек. И да го пишете тук, все едно е престъпник. Засрамете се!
    Господи в каква държава живеем!
    Тотална диктатура!
Последни новини