Божия благословия: Тръмп няма симптоми от 24 часа и в организма му са открити антитела (видео)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който преди седмица се оказа заразен с коронавируса, няма симптоми от 24 часа и температура от 4 дни, заяви неговият личен лекар Шон Конли, предадоха световните агенции.

Конли каза, че тази сутрин Тръмп му е заявил, че се чувства добре.

Лекарят поясни, че последните анализи на базата на проби от Тръмп, взети в понеделник, са позволили да бъдат открити антитела към Ковид-19 в организма му, които не са били открити в четвъртък, когато той даде положителен резултат на теста.

В първата си поява пред публика Тръмп заяви, че неговата коронавирусна инфекция е "Божия благословияг“, защото дала знание за потенциално лечение на болестта.

"Чувствам се прекрасно. Чувствам се почти перфектно", казва президентът във видеото."Мисля, че беше Божия благословия, че го хванах", зазва Тръмп. "Чух за това лекарство, казах, че ще го взема. Това беше мое предложение."

Президентът също така обеща да осигури лекарството на американския народ безплатно, като го нарече лечение - погрешно, уточнява The Guardian, няма лечение за Covid-19.

Видеоклипът е записан в сряда следобед в Розовата градина от служителите на Белия дом - след като Тръмп напусна от Националния военномедицински център "Уолтър Рийд" и е предназначен да демонстрира завръщането му на работа след едва няколко дни в болницата.

Тръмп изглежда изпълнен с оптимизъм, но гласът му все още звучи без дъх и той изглежда гримиран, коментрира CNN. Части от видеото изглеждат редактирани, отбелязва медията. 

Президентът не пропусна да спомене Китай на няколко пъти.

Божията благословия идва на определена цена. Едва 10 души са получили експерименталния коктейл антитела, по данни на разработчика. Президентът Доналд Тръмп прекара три дни в болницата. Той пристигна и си тръгна с хеликоптер. И той получи множество тестове за коронавирус, кислород, стероиди и експериментално лечение с антитела. За някой, който не е президент, това би струвало повече от 100 000 долара в американската здравна система, отбелязват медии. Пациентите могат да бъдат изправени пред значителни изненадващи сметки и медицински дълг, след като здравното осигуряване изплати своя дял. В цялата страна пациентите се борят както с дългосрочните здравни, така и с финансовите ефекти от заразяването с коронавирус. Почти половин милион са хоспитализирани. Рутинните тестове могат да доведат до непокрити такси за хиляди долари, а хоспитализирани пациенти са получили сметки над 400 000 долара.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    До
    До 6699
    3 -3
    11:50, 8 окт 2020
    Толкова със страшният вирус, който за 3 дена изчезва от организма на човек на над 70 години... Тръмп ви показа, че ви манипулират ама нямате акъл за 2 стотинки
    • Хи
      Химената
      0 0
      19:41, 8 окт 2020
      Лечение подобно на неговото ще струва 100 000 долара на човек . Кой ще гл плати ? Само таз болна свиня , шефа на бойко - Пеевски има толко пари.
Последни новини