Учителка от детска градина е сред новозаразените с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са диагностицирани осем нови положителни случая на коронавирусна инфекция..

Положителни са: жена на 36 г. от община Минерални бани и мъж на 48 г. от община Хасково, настанени в Инфекциозно отделение. Мъж на 43 г. от община Димитровград, мъж на 53 г. от община Любимец, двама мъже на 41 г. и 61 г. и жена 36 г. от община Хасково.

Позитивна е и жена на 54 г. от община Димитровград, детска учителка в детска градина. Тя е била последно на работа на 2 октомври и след проведеното епидемиологично проучване от РЗИ-Хасково са предписали на дезинфекция на детската градина, но децата няма да бъдат карантинирани, обобщават от Областния оперативен щаб.. 

От там съобщават и за двама напълно излекувани от вируса в региона- мъж на 53 г. и жена на 47 г. - медицински персонал, от община Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 303. Хоспитализираните лица са 25, на домашно лечение са 55 души, починали са 22-ма, а напълно излекувани са 201.  

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    1234
    8 -1
    11:44, 9 окт 2020
    А за девет човека персонал положителни с COVID-19 от аптека "Марешки",още от сряда,преди два дни-нищо,информационно затъмнение.Пак обслужвате май,май нечии интереси!
    • Di
      Dimitrovgrad.BGvesti.Net
      4 0
      12:01, 9 окт 2020
      Няма официална информация от РЗИ за положителни служители от Марешки. Не можем да се осланяме на слухове все пак, нещата трябва да са потвърдени от здравните власти, а към момента не са.
Последни новини