9 новозаразени с коронавирус от Димитровград

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 16 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, един починал и двама излекувани, информират от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини по настоящ адрес на лицата е: Община Хасково - 4 човека, трима мъже на 36 г., 35 г. и 46 г. и жена на 45 г.; община Димитровград – 9 човека, жени на 74 г., 87 г., 65 г., 62 г, 46 г., 36 г., 30 г., 36 г. и 59 г. мъж; община Свиленград – 1 човек, мъж на 63 г. Другите два случая са на жена на 50 г., която е диагностицирана на територията на друга област, но ще си изкара карантината в област Хасково. И на жена, която е обявена на 8 октомври, но не е била вписана в информационната система. От тях в Инфекциозно отделение за настанени 2-ма човека, а останалите са на амбулаторно лечение.

Починал е мъж на 86 г. от община Хасково. Той е бил приет в Инфекциозно отделение на 1 октомври и е диагностициран на 2 октомври. Мъжът е имал сърдечно заболяване и е починал на 9 октомври. 

Излекувани са жена на 21 г. от община Хасково и мъж на 35 г. от община Свиленград.

След проведено епидемиологично проучване става ясно, че 53-годишният мъж от община Любимец, обявен през вчерашния ден, е учител в СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец. Той е бил последно на работа на 2 октомври, като е имал оплаквания, поради което от РЗИ-Хасково са поставили под карантина три паралелки, на които е преподавал. Учениците ще преминат на дистанционно обучение, а в училището е извършена крайна дезинфекция.   

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 319 души. Хоспитализираните лица са 26 човека, на домашно лечение са 67 човека, починали са 23-ма, а напълно излекувани са 203 човека.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини