Три тона контрабанден тютюн иззети от незаконна фабрика в Калековец

Почти 3 тона контрабанден тютюн са открити и иззети в хода на специализирана полицейска акция, проведена от служители на РУ Труд и икономическа полиция Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града.

При извършена проверка на стопанско хале в с. Калековец, служителите на реда разкрили незаконна фабрика за рязане на тютюн. Обособеното помещение като хале било добре прикрито, а върху прозорците му били поставени ламаринени и дървени плоскости.

По данни на полицията в обекта са открити 3 машини за рязане на тютюн и една за неговото сушене. В халето бил складиран над 1,6 тона нарязан тютюн. Иззети са още 38 денка с ненарязан тютюн, както и няколко кантара. Пред входната врата на цеха бил паркиран бус, чието товарно отделение също било пълно с ненарязан тютюн.

В хода на проверката са задържани няколко лица. На двама от тях - 40-годишни мъже от Пловдив и Пазарджик, вече са повдигнати обвинения. Справка в масивите на МВР сочи, че и двамата имат регистрации по заявителски материали за извършени престъпления в миналото.

Само през последните два месеца в ОД на МВР Пловдив са образувани 24 досъдебни производства и 33 проверки, касаещи престъпления свързани с незаконно производство, разпространение и съхранение на акцизни стоки без бандерол.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини