Иво Димов получи приза Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

Изображение 1 от 5

    На тържествена церемония снощи в Резиденция Бояна, кметът на Община Димитровград, Иво Димов получи отличието Етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020-2022 от Съвета на Европа.

    Кристалната статуетка и грамота бяха връчени на кмета от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на Годишните награди на НСОРБ за 2020 година. 

    Община Димитровград получава признанието за пети пореден път. Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики. Въз основа на проучени политики  в общините и анкетно проучване сред нейните граждани от независими експерти се определя степента на прилагане на принципите на добро управление - Честно провеждане на избори, Представителност  и гражданско участие; Отзивчивост; Ефикасност и ефективност; Откритост и прозрачност; Върховенство на закона; Етично поведение; Компетентност и капацитет; Иновации и отвореност за промени; Устойчивост и дългосрочна ориентация; Стабилно финансово управление; Човешки права, културно разнообразие и социално единство; Отчетност. Етикетът е с валидност за период от две години. 

    Кметът на Димитровград и заместник-председател на УС на НСОРБ Иво Димов, заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов, връчиха отличията в категория Общински инвеститор. Наградата се присъжда на компании, осъществили значими в инвестиции български общини, определени на база размер на инвестицията и прогнозируем брой работни места. 

    Тържествената церемония започна с изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци "Филип Кутев".
     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Вс
      Всичко
      10 -6
      12:58, 13 окт 2020
      Всичко върви по инерция.Калинки! Само ако имате морал да се погледнете отстрани. На фона на всичко което се случва, на батака в държавата е една голяма заблуда и погнуса. Окрадоха държавата и се перчат с незаслужени и откраднати награди. Та ЕС е същия като вас.
      • ??
        ???
        0 0
        12:53, 14 окт 2020
        Какво точно имаш предвид?
    • 2
      Що
      Щом
      9 -6
      13:02, 13 окт 2020
      Щом като лъжците и крадците започнаха да получават гоблени от джендърите държавата не върви на хубаво.
    • 3
      Дд
      дд
      8 -2
      15:34, 13 окт 2020
      Спокойно,тия награди са измислени от тях за тях. :)
      Всеки може да си направи приз,диплома,награда.
      Иначе звучи,като виц.
    Последни новини