Жив покойник в погребална агенция, замалко да попадне в хладилна камера

От погребална агенция в Сливен предотвратиха полагане в хладилна камера на жив човек. Това съобщи пред репортер на БТА Бисер Тодоров, собственик на Погребална агенция "Бисер" в Сливен.

Тодоров разказа, че вчера около 17 часа близки на "покойника" - 72-годишен мъж от Сливен, са пристигнали в агенцията със смъртен акт, издаден от ГРАО-Сливен.

"Вкарвайки го в камерата, видях, че глътката му се движи, направи "рибешка уста", премести едната ръка и веднага се обадих на съдебния лекар", разказа той.

Сигнализирал е в Бърза помощ и полицията, след което човекът е бил откаран в болницата, където се намира в момента и е жив. Не се знае кой е лекарят, издал съобщението за смърт, въз основа на което е бил издаден и смъртният акт.

"Някой не е проверил нито пулса, нито зениците, за 25 години не ми се е случвало такова нещо", каза Бисер Тодоров.

Според акта мъжът е починал в 11.15 часа на 13 октомври. След сигнал от близките на човека, че не отговаря на обажданията им, на място са пристигнали от полицията и пожарната, разбили вратата и го открили в банята.

Има такъв случай, уведомени са органите и се извършва проверка, потвърди пред БТА д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор "Медицински дейности" в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Пациентът е настанен в отделението по реанимация в областната болница.

От ОД на МВР-Сливен също потвърдиха за случая, като съобщиха, че са уведомили за него Окръжната прокуратура в Сливен.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини