Младежки информационен портал и училищно радио сред проектите с финансиране от Общината

Нови шест проекта от Хасково ще бъдат финансирани с пари от местната хазна във втория етап на кампанията за Младежки инициативи.

Приемът по нея приключи в края на септември. Седем от проектните-предложения за отхвърлени от Комисия, назначена със заповед на кмета, заради недостатъчен брой точки по изискуемите правила за финансиране.

Сред проектите, които са одобрени е създаването и поддържането на младежки онлайн информационен портал с одобрена сума от 3 460 лева. Проектът е на Дани Стоянова, Никола Лилов и Иван Педев.

4 457 лв получава Гинка Делчева за реализацията на проекта „Зелено Хасково“, по който е включено провеждане на екокампании с участието на младежи от Хасково.

Семинар на тема „Традициите и фолклора на България“ ще бъде организиран по Програмата от СНц „Фолклорна китка“. Отпуснатото финансиране е 798 лева.

Проектът на Кристина Милушева, Петя Драгомирова и Калина Славилова, които са заложили семинар на тема „Държавните органи на управление -по-близо до младежта“ получава финансиране от 1 750 лева.

За създаването и обучението в „Младежка въздушна дрон академия“ Славян Костов ще получи 4 973 лева.

Проектът на Моника Игнатова и Ученическия съвет на ЕГ „Проф.д-р Асен Златаров“ за създаване на училищно радио в гимназията ще бъде подпомогнат с 5000 лева.

Одобрените искания за финансиране са на обща стойност 20 438 лева.

В първия етап на кампанията бяха одобрени за финансиране седем проектни предложения на обща стойност 24 758 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Лг
    ЛГБТ България
    1 -2
    21:02, 19 окт 2020
    Понеже не можем да правим нищо с ръце,
    викаме дайте да станем журналисти и да го правим с усти
    • Ре
      Реално
      2 -1
      09:51, 20 окт 2020
      Всъщност, явно ти убягва една огромна разлика между това да работиш " с ръце ", както си писал и това да работиш като журналист - за журналистиката освен уста, се изисква и ум, бърза реакция, грамотност, правоговор и правопис, както и съответното образование, разбира се. Не може да стане с музикантското в Широка Лъка, автото или механото , Дяка, оттам излизаш монтьор или нереализиран музикант, който мрази журналистите и образованите хора с мнение и характер да го кажат на глас, а не след няколко ракии на масата в селската кръчма в село Елена или Тракиец примерно.
    • До
      До "Реално"
      2 -2
      10:09, 20 окт 2020
      "Реално", ако бяхте толкова образован/а, нямаше да пишете с такова пренебрежение и високомерие. Интелигентните хора се познават по това. Журналистите също. А Вие продължавайте да възприемате себе си като някаква имагинерна хасковска арстокрация.
    • Пр
      Простак
      1 -2
      10:15, 20 окт 2020
      Най-тъпите от
      Нашата гимназия станаха журналисти и журналистки
      .....Другите сме създатели .... С по няколко паспорта , езика и едни дипломи като големи селски червени домати :))
      .....
      Убягнало ти е че има Българи които не живеем на село или в Хасково като теб :))
    • ВР
      В резюме
      1 0
      10:17, 20 окт 2020
      Доста жалко е да завиждаш и плюеш по умните хора, вместо ти да направиш нещо, за да вдигнеш нивото си на образование, а и нивото си на живот като цяло.
      У. Чърчил го е казал доста добре : " Само простите хора имат време да мразят и плюят по другите, интелигентните са заети да променят света ..."
  • 2
    Ра
    Разни идеали
    2 -1
    13:36, 20 окт 2020
    До Простак - всъщност, ника, който си избрал за себе си, пасва идеално на същността ти - това обяснява защо явно след като не си успял да станеш журналист, си станал монтьор или селски пазач, за журналистиката се иска интелект и характер. Факта, че идваш от село си личи от километри, за такива като теб казват "Момчето излезе от селото, но селото никога не излезе от момчето".
    Така че - създатели, колко да сте създатели, продължавай да си фантазираш, не ни пречиш, напротив - предизвикваш единствено иронично-саркастичен смях и известно съжаление към подобни псевдо "титани", нереализирани и комплексирани на макс.
  • 3
    До
    До коментар 3
    2 -1
    13:47, 20 окт 2020
    Е, ти понеже явно си "интелектуалец", счупи тъпомера - пише се "АРИСТОКРАЦИЯ", правописът е едно от нещата, по които се познават интелигентните хора.
    Умните хора отдавна знаят, че простаците неистово мразят интелигенцията и образованите хора, защото са наясно, че никога няма да бъдат като тях и докато простаците плюят по форумите, интелигентните хора променят света - със знания и умения, усмивка и тотално игнориране на простащината. Толкова по темата, понеже от коментара ти ми засмърдя на домашна ракия и кисело зеле, а и имам алергия към простотия.
    На всички останали интелигентни хора - хубав ден !
  • 4
    До
    До "Реално"
    1 -1
    14:06, 20 окт 2020
    До пишешия коментари един и същи човек с разни псевдоними.
    Комплексарят си ти. Не хвърляй прах в очите на хората като се хващаш за глупости като технически пропусната буква в някоя дума. Много, ама много е плоско да говориш за село, град, кисело зеле и т.н. Толкова по въпроса за интелигентността. Който я има, не се опитва да го доказва.
    • До
      До коментар 4
      1 -1
      15:45, 20 окт 2020
      Кой е комплексар и псевдо интелектуалец, това е повече от ясно, ти си този, който по цял ден и нощ пише едни и същи коментари навсякъде, киселото зеле се усеща дори по -силно, може би защото ЕГОТО ти съвсем се вкисна, а? Факта си е факт - пише се АРИСТОКРАЦИЯ.
      По отношение на това колко си плосък, липсата на мозъчни гънки го доказва, както и неистовото желание да изглеждаш "интелигентен", не може да докажеш нещо, което го няма. Жалко, че явно в живота ти няма нищо по-стойностно от това цял ден да плюеш в нета.
      Продължавай с поредните клишета, нямам повече излишно време за губене, реалният живот ми е с приоритет. Пиши пак, бълвай злоба и омраза, че да се почувстваш най-после значим...в собствения си паралелен свят, разбира се, никъде другаде.

Още новини

Случаен виц

Последни новини