Залавят пиян зад волана,друг с фалшива книжка, трети с нерегистриран автомобил

. Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Около 21,30 часа снощи по пътя между селата Повет и Панчево полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“. Тестът за алкохол на 56-годишния водач отчел 1,70 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан в полицейското управление. 

Нерегистриран автомобил е бил установен от служители на РУ-Кърджали в хода на специализирана операция. Около 14,30 часа вчера в промишлената зона в областния град бил спрян „Мерцедес“, управляван от 50-годишен. При направена справка станало ясно, че моторното превозно средство не е регистрирано. Сектор „Охранителна полиция“ извършва проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Чуждо свидетелство за правоуправление представил 27-годишен, проверен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Крумовград. Мъжът се придвижвал с „Фолксваген“ и бил спрян в землището на село Котлари около 16,30 часа вчера. Пред полицейските служители водачът показал шофьорска книжка – английски образец, издадена на друго лице. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. По случая е образувано досъдебно производство по чл.318 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини