Учителка почина от Ковид-19 в Търговище, горните класове в училището преминават на дистанционно обучение

От днес учениците от 5 до 12 клас в Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище преминаха в режим на обучение в електронна среда от разстояние. Тези от 1 до 4 клас продължават занятията си в присъствена форма.

Заповедта за промяната е разписана от министъра на образованието и е до 30 октомври, каза за БТА началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Елка Станчева.

Промяната е цел ограничаване разпространението на зараза от коронавирус, тъй като в учебното заведение има болни учители и учениците. През последните дни десетки родители са заявили желание децата им да минат на електронно обучение. Над 200 са учениците, които се лекуват у дома с грипоподобни симптоми, информират от училищното ръководство.

Освен това в училището има пет паралелки, които са под карантина, заради положителен резултат от PCR-тест на ученици в класа. Те са две в начален етап, една в шести клас и по една паралелка в 10 и 12 клас.

Учителите, които са дали положителен тест са осем, като трима от тях се лекуват в болница. Още седем преподаватели имат грипоподобни симптоми.

Във вторник почина 58-годишната Руми Радославова, старши учител и преподавател по география в Първо средно училище "Св. Седмочисленици". Тя си отишла само за два дни. Жената се почувствала зле миналата неделя и направила тест. Резултатът бил положителен. Бързо развила пневмония. 

"Това е прекрасен учител, много човечен, много обичан от учениците, има много класирания на олимпиади на нейни възпитаници. Изключително мила", разказва директорката на училището Севдалина Зафирова. Радославова е била класна на 8 "г". Учениците ù са много разстроени и поискали в молба към учителите си да учат дистанционно. Децата се обвиняват, че са заразили преподавателите си, затова не искат да се върнат в клас.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    0 -1
    15:55, 20 окт 2020
    Училищата да минат на онлайн обучение,докато не е станало късно!
Последни новини