5 °C

Не приемат в болница димитровградчанин, диагностициран с COVID-19 и пневмония - нямало свободни легла

64-годишен мъж, жител на Димитровград, е диагностициран с положителен тест за Коронавирус и с установена пневмония, но му отказват приемане в болница поради липса на свободни легла в МБАЛ-Хасково. Това е съобщено на болния пациент, след проверка от страна на лекаря д-р Калфов, който го е прегледал, това ни информират близки роднини на болния мъж.

Информацията, която лекарят е дал на димитровградчанина е, че в хасковската болница нямат свободни легла за лечение на пациенти с Ковид, а в димитровградската МБАЛ Света Екатерина не приемат заразени с коварния вирус. За да бъде приет за лечение, ще трябва да изчака да се освободи легло в инфекциозно отделение или в Ковид отделението в обласната болница в Хасково. По думите на близки роднини, същата информация са дали на болния и от телефон 112, след като са потърсили съдействие за адекватно и навременно лечение и там.

Двама с Ковид на лечение в пневмо-фтизиатричната клиника в Хасково
 
Шефът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов още преди седмица обяви, че Ковид леглата в клиниката са запълнени на макс: "Нямам повече място. Инфекциозното и допълнителното Ковид отделение са запълнени при нас. А ситуацията е такава, че тази инфекция се лекува бавно, понякога минава повече от месец". 
Хасковската болница работи на пълен капацитет, болни с коронавирус се лекуват и в ТУБ-диспансера

Отново през изминалата седмица, след заседания на областния кризисен щаб от там обявиха, че болницата в Хасково ще разкрие нови 12 допълнителни легла за лечение на болни от коронавирусна инфекция. В началото на  тази седмица след заседание на Общинския кризисен щаб в Димитровград, уравителят на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Матеев докладва, че общинската болница има готовност, при запълване капацитета на областната болница, да лекува болни от Covid-19. Днес болният не е бил приет никъде за лечение.

Повишаване контрола за спазване на дистанция и дезинфекция препоръчва Общинският кризисен щаб в Димитровргад

Със заповед на МЗ, димитровградската болница трябва да има готовност да осигури 25 легла за лечение на болни с Коронавирус. Проблем обаче на лечебното заведение, е липсата на инфекционисти и инфекциозно отделение, поради което няма да могат да усвояват клиничната пътека за лечение на коронавирус. Поради липсата на инфекциозно отделение, болницата в Димитровград няма достъп до препарата Ремдесивир, който се използва за лечение на заразенис с COVID-19, което ще възпрепятства качественото лечение при по-тежките случаи, коментира пред ЕТВ кметът на Димитровград, Иво Димов.

Историята на възрастния мъж е, че се е чувствал зле от седмица, преди да бъде насочен към специалист от личния си лекар, който го е консултирал по телефона. Освен 65-годишния мъж, който е пенсионер, и жена му не се е чувствала добре, но била със слаби симтоми на неразположение, като дори е ходила на работа миналата седмица в димитровградско предприятие. След прегледа в Хасково на 19.10.2020г., на мъжа му е поставена диагноза пневмония от д-р Калфов, по думите на близки роднини. Докторът предписва на мъжа да си направи PCR тест за наличие на Коронавирус. Резултатите от теста излизат на 20.10.2020г. в 17 часа и те са положителни за коварната зараза. Но днес се оказва невъзможно мъжът да бъде приет за лечение в болница. Жената на заразения не е тествана с PCR тест до момента.

Коментар за готовността на димитровградската болница от кмета Иво Димов може да гледате във видеото към материала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ра
  Рали
  2 -5
  05:24, 21 окт 2020
  Препоръчал значи. Направо те изнудват да дадеш 100 лева за несигурния тест и после вземат хилядарките за работа на първа линия.
  • Че
   Четящ
   2 0
   07:23, 21 окт 2020
   Не е “препоръчал”, а “предписва” PCR тест
  • Как си представяте да приемат някого за скъпо и продължително лечение на Ковид-19 без тест ???? Да, хубаво би било той да е безплатен или поне 20-30лв, но не сме си изградили такава държава, че да можем да си го позволим. И хайде пак не хвърляйте вината върху Б.Б. - държава не се прави от един човек, а от ВСИЧКИ ЗАЕДНО!!!
 • 2
  Бл
  Близки
  2 0
  07:44, 21 окт 2020
  Изказваме искрени благодарности на личните лекари,които не са на" първа линия"/незнайно защо/ и са с вързани ръце и им се налага да се молят на тоз и онзи за своите пациенти!!!
  Благодарим,бъдете здрави,защото само на ВАС можем да разчитаме!
  Моля, пазете ги здрави!
 • 3
  Бл
  Близки
  1 0
  07:54, 21 окт 2020
  Благодарим искрено на личните лекари,които "не са на първа линия "/незнайно защо/и им се налага да се молят на тоз и онзи за своите пациенти!
  Благодарим ви, бъдете здрави, оказа се,че само на ВАС можем да разчитаме!
  Молим ви,пазете ги здрави,бъдете отговорни!
 • 4
  Ге
  Генчо
  2 -1
  11:36, 21 окт 2020
  След като Б.Б. иска да управлява еднолично от него ще търсим сметка.Точка.

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини