18 °C

9 новозаразени с коронавирус и един починал в димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 26 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 1 починал и 15 излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 9; Димитровград – 9; Харманли – 1;Свиленград – 3; Тополовград – 1; Минерални бани – 1; Ивайловград – 1; Маджарово – 1; 

Починал е мъж на 84 г. от община Димитровград, който е бил диагностициран на 20 октомври; на 22 октомври е приет в МБАЛ-Хасково и е починал същия ден. Мъжът е имал сърдечно заболяване. Изказваме съболезнования на семействата и близките на починалия.

Един от положителните случаи е на момче от 12-ти клас от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“-Хасково. От РЗИ са връчили предписания за поставяне под карантина на целия клас от деветнадесет ученици, които минават на дистанционно обучение, и петима учители. На училището е извършена крайна дезинфекция. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 468. Общо хоспитализираните лица са 34. В МБАЛ-Хасково са настанени 31, от които петима са приети през последните 24 часа. В МБАЛ-Свиленград са настанени трима, от които двама са приети през последните 24 часа. На домашно лечение са 144 човека, починали са 33, а напълно излекувани са 255 човека.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини