Мълчалив протест на полицаи и пожарникари в Кърджали, служителите на реда обидени на управляващите

Изображение 1 от 4

    Мълчалив протест на полицаи и пожарникари се състоя днес по обед пред сградата на ОД на МВР в Кърджали. Десетки служители от областта, подкрепени от свои колеги от Хасково, излязоха да изразят обидата си от това, че са забравени от управляващите при увеличението на заплатите на държавните служители в края на август 2020. Протестът бе организиран от най-голямата синдикална организация в МВР-Синдикалната федерация на служителите в министерството, в която членуват над 11 000 души.

    От Федерацията разпространиха съобщение до медиите, в което се изразява „благодарност” към Министерски съвет и ръководството на МВР, затова,че служителите на реда са извън списъка с 34 министерства, агенции и институции, които получават тридесетпроцентно увеличение на възнаграждението си.

    Кърджалийските полицаи напомнят, че са на първа линия. Че техните колеги в страната ежедневно рискуват здравето и живота си. Че вече стотици от тях са с коронавирус.

     От Синдикалната федерация подчертават, че поведението на управляващите демотивира служителите на реда и е в ущърб на социалния мир.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пр
      Протестиращ
      5 0
      23:10, 23 окт 2020
      Брей, че нагли фуражки. Га биха младите деца в София на протестите, се кефиха. Селфита си правиха с разголените гърди на оковани момичета, а сега дайте още мангизи, от нашите данъци. Били на първа линия, да, но повишението е функция на качеството, а..... при тях само брак и гнусни поръчки. Те не са полицай, а разпасан башибозук. За тях пара йок. Виж за пожарникарите, те са друга бира. Те заслужават. И защото заслужават получава много по-малко. В тази държава, трябва да си мутра, извинявам се ченге, за да си добре.
    • 2
      Иц
      ицо
      3 0
      09:43, 24 окт 2020
      След като е имало натрупано напрежение и нерешени проблеми и в тяхната система да са протестирали и те заедно с тези, които са 110 дена на вън. Проблемите и тяхните и на всички нас ще се решат, ако сме единни, срещу мафията управляваща държавата. Какво ставаше, ако просто в един от тези дни те минеха на страната на протестиращите? Те бяха последничт защитен окоп за мафията. Сега тяхното е в стил "бяхме лоялни платете ни за това". Не говоря за пожарникарите. Те заслувашат.
    • 3
      Ья
      ьяьх„
      0 0
      21:48, 29 окт 2020
      От ченге добро не чакай.!

    Още новини

    Последни новини