3 °C

Защо има толкова много пътни знаци по ул. "Емилиан Станев" разясниха от Общината

  На задаваните въпроси за огромното количество пътни знаци в района на улица "Ем. Станев" в Димитровград даде отговор старши инспектор Християна Димова от отдел "Инвестиционни дейности и околна среда" към Община Димитровград.

  Голямото количество пътни знаци са за да се покрият всички изисквания по НАРЕДБА № 18 ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ, а поставянето им е съгласувано и одобрено от всички институции, ни информира Димова. Най-многобройни са знаците за пешеходна пътека (Д 17), като изисквнето за пешеходна пътека тип зебра е тя да бъде задължително обезпечена със занак Д 17, а в наредбата се казва, че той трябва да бъде поставен от ляво и от дясно на платното за движение, което означава, че за всяка пешеходна пътека има по 4 знака, а голямото количество нови пешеходни пътеки води до струпване и на голям брой пътни знаци. Нуждата от подмяна на старите знаци в района е, че участъкът трябва да бъде обезпечен със знаци, които отговарят на всички изисквания за светлоотразяване, като старите знаци ще намерят своето място на други места в общината и няма да бъдат изхвърляни. Всички промени в наредбата са с цел осигуряване безопасността на пешеходците и намаляване жертвите по пътищатата. Всички нови проекти за цялостни ремонти по улиците от тук на татък ще отговарят на тези изисквания. На същите правила за пътни знаци ще отговаря и ремонтираната в момента ул. Захари Зограф, съобщи още Димова.

  Новите ограничения на скоростта по отсечката са заложени по изискване на пътна полиция - около всеки паркинг максимално разрешената скорост трябва да бъде 30 км/ч.

  Експертът от Общината даде разяснение и на други въпроси, повдигани от живущите в района, за необяснимата ситуация със знак STOP на паркинга на блок 13 по улицата, който гледа към поляната зад блок 11. Знакът е поставен там, защото има проект за изграждането на паркинг в тревните площи между блоковете и на това място, което в мометна се изпозва за паркинг на 2 коли, ще има пресечка, водеща към паркинга, след като се осигури финансиране за изграждането му. Разяснение получихме и за друго на пръв поглед недомислено деяние - пешеходната пътека на ул. П. Евтимий между блоковете 11 и 14, която от тротоар се слива не с тротоара на отсрещния край, а с градинка пред блок 14. Пешеходната пътека е маркирана по този начин, защото предстои съвсем скоро да стартира ремонт на отсечката пред блок 14 и тогава ще бъде изграден тротоар на мястото на градинката, до която стига пешеходната пътека в момента. На местата, на които има монтирани пътни знаци за пешеходни пътеки по ул. "Ем. Станев" до дни ще бъде поставена и пътната маркировка за пешеходни пътеки тип зебра.

  Монтираните пътни знаци по тесните тротоари в отсечката между Ем. Станев 2 и 10 отговарят на изискванията за минимално отстояние от пътното платно, като строителите са се съобразявали и с други технически параметри. Ако има знаци, които възпрепятстват гражданите, то те могат да бъдат преместени, спазвайки изискванията на наредбата. За да се случи това обаче, трябва да бъде поискано от общината по каналния ред, обектът не е приключен и ако се наложи знаци да се местят, това ще бъде за сметка на изпълнителя, увери Християна Димова.

  Днес вече бе премахнат дублиращият се знак стоп на една от пресечките, а скоро ще бъдат отстранени и купчините пръст по тротоарите, както и ще бъде поставен знак на кръстовището до блок 2 на ул. "Ем. Станев", който да обозначи пътя, извиващ се на ляво, като път с предимство, ни увериха още от Община Димитровград.

  Въпреки негодуванията на гражданите, които ни сигнализираха за нередностите, които виждат в района, всички изразяват своето задоволство от ремонтите, които бяха и се извършват още в квартала. Освен подменената канализация, в района се ремонтираха голяма част от паркингите, осигуриха се и нови парко места, ремонтират се и тротоари, с което кварталът получава нов вид на уредено място за живеене.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Хр
   Хриси
   5 0
   20:22, 23 окт 2020
   Няма да е зле да участват за рекорд на Гинес
  • 2
   На
   Наивник
   3 -2
   10:42, 24 окт 2020
   Чл.147, ал.2 от ЗДвП:
   На кръстовища без пешеходна пътека, пешеходците могат да пресичат пътното платно
   по продълженията на тротоарите и банкетите върху пътното платно, след като пропуснат
   движещите се по пътя моторни превозни средства, като при това спазват правилата по ал. 1, т. 1-4.
   Защо, освен да се похарчат и усвоят пари са необходими тези колове по тротоарите?
  • 3
   Ха
   Хакер
   3 0
   10:59, 24 окт 2020
   Нормално ли е на всяка уличка за паркинг, където за денонощие преминават 20-30 коли, което е на 30мин една кола да има пешеходна пътека с куп скъпи знаци
  • 4
   Пе
   ПЕШЕХОДЕЦ
   3 -1
   11:50, 24 окт 2020
   Елементарна пътна маркировка липсва в по-голямата част на града,а тази която се прави е изключително некачественна.Иначе за ул.Е.Станев всички граждани имат глави на рамената си,не падат от Марс,схемата е ясна...
  • 5
   Сл
   Славова С.
   3 -1
   21:35, 24 окт 2020
   А дали не е ,за да се оправдае открадването на поредните пари?!
  • 6
   Az
   az
   1 -1
   22:52, 24 окт 2020
   Стига сте мрънали бе хорал.Няма угодия.Ако стане проишествие ще кажем че нямало знак?!
  • 7
   "Наблюдател"
   2 0
   16:36, 25 окт 2020
   Знаците са си знаци, ама грамотността куца, хора! ЕмилиЯн Станев! Ако на някои им е трудно името, да си спомнят поне Ян БибиЯн!
  • 8
   Й
   й
   0 0
   17:37, 26 окт 2020
   Но,Ян Бибиян,е от Елин Пелин!Пак не бива.

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
  25 фев 2021
  Последни новини