4 °C

Защо има толкова много пътни знаци по ул. "Емилиан Станев" разясниха от Общината

  На задаваните въпроси за огромното количество пътни знаци в района на улица "Ем. Станев" в Димитровград даде отговор старши инспектор Християна Димова от отдел "Инвестиционни дейности и околна среда" към Община Димитровград.

  Голямото количество пътни знаци са за да се покрият всички изисквания по НАРЕДБА № 18 ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ, а поставянето им е съгласувано и одобрено от всички институции, ни информира Димова. Най-многобройни са знаците за пешеходна пътека (Д 17), като изисквнето за пешеходна пътека тип зебра е тя да бъде задължително обезпечена със занак Д 17, а в наредбата се казва, че той трябва да бъде поставен от ляво и от дясно на платното за движение, което означава, че за всяка пешеходна пътека има по 4 знака, а голямото количество нови пешеходни пътеки води до струпване и на голям брой пътни знаци. Нуждата от подмяна на старите знаци в района е, че участъкът трябва да бъде обезпечен със знаци, които отговарят на всички изисквания за светлоотразяване, като старите знаци ще намерят своето място на други места в общината и няма да бъдат изхвърляни. Всички промени в наредбата са с цел осигуряване безопасността на пешеходците и намаляване жертвите по пътищатата. Всички нови проекти за цялостни ремонти по улиците от тук на татък ще отговарят на тези изисквания. На същите правила за пътни знаци ще отговаря и ремонтираната в момента ул. Захари Зограф, съобщи още Димова.

  Новите ограничения на скоростта по отсечката са заложени по изискване на пътна полиция - около всеки паркинг максимално разрешената скорост трябва да бъде 30 км/ч.

  Експертът от Общината даде разяснение и на други въпроси, повдигани от живущите в района, за необяснимата ситуация със знак STOP на паркинга на блок 13 по улицата, който гледа към поляната зад блок 11. Знакът е поставен там, защото има проект за изграждането на паркинг в тревните площи между блоковете и на това място, което в мометна се изпозва за паркинг на 2 коли, ще има пресечка, водеща към паркинга, след като се осигури финансиране за изграждането му. Разяснение получихме и за друго на пръв поглед недомислено деяние - пешеходната пътека на ул. П. Евтимий между блоковете 11 и 14, която от тротоар се слива не с тротоара на отсрещния край, а с градинка пред блок 14. Пешеходната пътека е маркирана по този начин, защото предстои съвсем скоро да стартира ремонт на отсечката пред блок 14 и тогава ще бъде изграден тротоар на мястото на градинката, до която стига пешеходната пътека в момента. На местата, на които има монтирани пътни знаци за пешеходни пътеки по ул. "Ем. Станев" до дни ще бъде поставена и пътната маркировка за пешеходни пътеки тип зебра.

  Монтираните пътни знаци по тесните тротоари в отсечката между Ем. Станев 2 и 10 отговарят на изискванията за минимално отстояние от пътното платно, като строителите са се съобразявали и с други технически параметри. Ако има знаци, които възпрепятстват гражданите, то те могат да бъдат преместени, спазвайки изискванията на наредбата. За да се случи това обаче, трябва да бъде поискано от общината по каналния ред, обектът не е приключен и ако се наложи знаци да се местят, това ще бъде за сметка на изпълнителя, увери Християна Димова.

  Днес вече бе премахнат дублиращият се знак стоп на една от пресечките, а скоро ще бъдат отстранени и купчините пръст по тротоарите, както и ще бъде поставен знак на кръстовището до блок 2 на ул. "Ем. Станев", който да обозначи пътя, извиващ се на ляво, като път с предимство, ни увериха още от Община Димитровград.

  Въпреки негодуванията на гражданите, които ни сигнализираха за нередностите, които виждат в района, всички изразяват своето задоволство от ремонтите, които бяха и се извършват още в квартала. Освен подменената канализация, в района се ремонтираха голяма част от паркингите, осигуриха се и нови парко места, ремонтират се и тротоари, с което кварталът получава нов вид на уредено място за живеене.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Хр
   Хриси
   5 0
   20:22, 23 окт 2020
   Няма да е зле да участват за рекорд на Гинес
  • 2
   На
   Наивник
   3 -2
   10:42, 24 окт 2020
   Чл.147, ал.2 от ЗДвП:
   На кръстовища без пешеходна пътека, пешеходците могат да пресичат пътното платно
   по продълженията на тротоарите и банкетите върху пътното платно, след като пропуснат
   движещите се по пътя моторни превозни средства, като при това спазват правилата по ал. 1, т. 1-4.
   Защо, освен да се похарчат и усвоят пари са необходими тези колове по тротоарите?
  • 3
   Ха
   Хакер
   3 0
   10:59, 24 окт 2020
   Нормално ли е на всяка уличка за паркинг, където за денонощие преминават 20-30 коли, което е на 30мин една кола да има пешеходна пътека с куп скъпи знаци
  • 4
   Пе
   ПЕШЕХОДЕЦ
   3 -1
   11:50, 24 окт 2020
   Елементарна пътна маркировка липсва в по-голямата част на града,а тази която се прави е изключително некачественна.Иначе за ул.Е.Станев всички граждани имат глави на рамената си,не падат от Марс,схемата е ясна...
  • 5
   Сл
   Славова С.
   3 -1
   21:35, 24 окт 2020
   А дали не е ,за да се оправдае открадването на поредните пари?!
  • 6
   Az
   az
   1 -1
   22:52, 24 окт 2020
   Стига сте мрънали бе хорал.Няма угодия.Ако стане проишествие ще кажем че нямало знак?!
  • 7
   "Наблюдател"
   2 0
   16:36, 25 окт 2020
   Знаците са си знаци, ама грамотността куца, хора! ЕмилиЯн Станев! Ако на някои им е трудно името, да си спомнят поне Ян БибиЯн!
  • 8
   Й
   й
   0 0
   17:37, 26 окт 2020
   Но,Ян Бибиян,е от Елин Пелин!Пак не бива.

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
  30 ное 2020
  Последни новини