10 °C

От четвъртък затварят за движение моста над Марица в посока кв.Марийно за около 4 месеца

  Предстои затваряне за движение на моста над р. Марица в посока димитровградския квартал Марийно заради основен ремонт. Мостът ще бъде затворен от четвъртък, 29-ти октомври, а срокът за изпълнение на ремонта е около 4 месеца, съобщи кметът Иво Димов.

  Съоръжението е на 40 години, с дължина 236 метра, и от 6 години Общината се опитва да осигури средства за неговия основен ремонт, коментира кметът Димов. През 2014 година комисия е опредилила състоянието на моста като предаварийно. 

  Междуведомствената комисия за възстановяване и развитие отпуска 1 883 820 лв. за основен ремонт и реконструкция на моста над река Марица, свързващ Димитровград с кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево. Министерският съвет вече е одобрил отпускането на средствата, които са изключително необходими за извършване на укрепващите дейности на моста.

  Инженерно предизвикателство ще бъде демонтирането на деветте стари стоменобетонни греди, тежащи по 50 тона с гигантски 400-тонен кран.

  Момента за ремонта е съобразен с нивата на водата в реката, като в момента водите на река Марица са много ниски и "това е най-правилното решение да започнем сега", заяви кметът на Димитровград.

  "Искам да се извиня на всички пътуващи в посока кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево, както и на тези за град Меричлери, но това е неизбежно, няма как като с магическа пръчка да извършим този ремонт, за да стане нещо хубаво ще трябва да го изтърпим", кометира още Димов.

  Днес ще бъде пусната заповед за реорганизацията на движението, както за автомобилите, така и за градския транспорт.

  Обходният маршрут ще бъде през околовръстното на Димитровград, през детелината до Неохим и покрай кв. Изток.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ки
   Кичка
   3 0
   11:23, 28 окт 2020
   До къде ще стигнат тия по-малко от 2 мил. за ремонт на моста? То от 5 мил. дето дадоха за ремонт на бул. "България" нищо не се видя,освен едно боядисване.
   • Зм
    змей
    1 0
    00:55, 29 окт 2020
    крадът.като с табелите из целия град.центъра е смешка махнаха пеиките класика.сложиха бетонки.така се крадат пари.

  Хороскоп за 26.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  26 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  26 ное 2020
  Последни новини