Учител от ПМГ Иван Вазов е с коронавирус, 32-ма ученици са под карантина

Учител от ПМГ "Иван Вазов" в Димитровград е с положителен тест за коронавирус, съобщават от Областния оперативен щаб. Учителката е преподавала на сборни групи от единайстите класове, поради което под карантина са поставени 32 ученици. 

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 32 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и двама починали.

Разпределението по общини на лицата е: 

Хасково – 15; Димитровград – 6; Харманли – 1; Свиленград – 1; Симеоновград – 2; Тополовград – 3; Любимец – 1; Минерални бани – 1; Ивайловград – 1; Стамболово – 1;

Починали са: мъж на 41 години с хронично белодробно заболяване от община Хасково. Той е бил диагностициран на 13 октомври и на 14 е приет в Инфекциозно отделение, след което е приведен в ОАИЛ и е починал на 27 октомври. 

Жена на 68 години с онкологично заболяване от община Хасково, която е била приета и диагностицирана на 26 октомври в лечебно заведение извън областта. 

Сред установените положителни лица за последните 24 часа е и още един учител, преподавател в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ град Хасково, който е преподавал за последно в петък, вследствие на което под карантина са поставени два класа - 9 А и 9 Б.        

Един от положителните е санитар от персонала в МБАЛ-Хасково. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 566. Общо хоспитализираните лица са 67. В МБАЛ-Хасково са настанени 47. В МБАЛ-Свиленград са настанени осем души. В МБАЛ-Димитровград са настанени четирима души. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени петима души. Извън областта в лечебни заведения се лекуват трима. На домашно лечение са 187 човека, починали са 38, а напълно излекувани са 274 човека.

През вчерашния ден жена с коронавирус роди момиченце, PCR тестът на новороденото е отчел отрицателен резултат.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини