3 °C

Шестима новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 17 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, трима починали и тридесет излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 3; Димитровград – 6; Харманли – 2; Свиленград – 3; Симеоновград - 1; Стамболово – 2; 

Починали са: мъж на 70 години от община Харманли, приет в МБАЛ-Хасково на 28 октомври и диагностициран на 29 октомври. Мъжът е имал сърдечно заболяване.

Жена на 39 години от община Харманли, приета в МБАЛ-Хасково на 25 октомври и диагностицирана на 26 октомври. Жената е имала хронично белодробно заболяване.

Жена на 84 години от община Хасково, приета и диагностицирана в МБАЛ-Хасково на 27 октомври. Не се съобщава за придружаващо заболяване. 

След проведено епидемиологично проучване се установи, че един от положителните случаи е на преподавател от ПГЕТ "Захари Стоянов " гр. Харманли, поради което под карантина ще бъдат поставени два 8-ми класа от гимназията, както и трима от служителите в нея. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 725. Четири от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в системата е настъпила корекция. Общо хоспитализираните лица са 90. В МБАЛ-Хасково са настанени 59. В МБАЛ-Свиленград са настанени 15. В МБАЛ-Димитровград са настанени 6. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват 6. На домашно лечение са 281 човека, починали са 45, а напълно излекувани са 308 човека.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Че
  Червен картон
  11 0
  09:13, 2 ное 2020
  за щаба в Димитровград. Последните дни най-много са диагностицираните тук задействайте се по адекватно докато не е станало късно.
  • Tt
   Tt
   6 -2
   09:34, 2 ное 2020
   Какъв щаб те гони е,всичко си зависи от самия човек,той сам трябва да си спазва да се дистанцира а не някъв щаб да ти налага какво и как да правиш.Ти си слагай маска дизенфекцирай се спазвай си дистанция каквото трябва да стане то ще стане така или иначе,това е,стига с тоя стрес и тая истерия!
 • 2
  Ха
  хайдя
  1 0
  09:24, 3 ное 2020
  Айди почва се ще става страшно, и тука ще почнат да ни затварят отвсякъде.
Последни новини