Изложба за съвременния будител Петър Шарков изготви димитровградско читалище

По случай 1-ви ноември - Деня на народните будители, в изложбена зала "Асен Крайшников", НЧ "Култура 2002" Димитровград изготви изложба за съвременния будител Петър Шарков, един от учредителите на читалището. В изложбата са показани всички негови издадени книги, грамоти и отличия които е получил преживе и дарил на читалището.

Поради спазване на противоепидемичните мерки, всички експонати са разположени по протежение на остъклената стена на изложбената зала, като по този начин жителите и гостите на града, ще могат да се докоснат до душевността и духовността на големият родолюбец Петър Шарков. 

На 11 ноември 2020г. от 10.00ч. в библиотеката си, НЧ „Селска пробуда 1927” село Крепост ще открие витрина-изложба по случай 199 години от рождението на руския писател и публицист Фьодр Достоевски. Витрината ще включва произведения на известния автор.  

Още една годишнина ще бъде отбелязана в библиотеката на читалището същия ден. От 15.30ч. ще се проведе тематична среща с ученици от 5, 6 и 7 клас, на която учиниците ще бъдат запознати и ще разговарят за творчеството и живота на Йордан Йовков. На 911.2020г. се навършват 140 години от рождението на писателя. 

При присъствена форма на обучение планираните мероприятия ще бъдат проведени в библиотеката читалището, а ако учениците са на дистанционна форма на обучение ще се проведат онлайн.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Й
    й
    2 -2
    19:38, 2 ное 2020
    Имам честта,да го познавам.Разговорът,с него просто,се лее.Изключително,приятен събеседник.
Последни новини