Трима новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 36 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, им един починал и един излекуван, съобщиха от Областния оперативен щаб тази сутрин.

В Хасковска община позитивните са 18; в Димитровградска – 3; Харманлийска – 4; в Свиленградска община има 5 з положителен тест; в Симеоновградска са двама; в Любимец – 1; в Ивайловград – 3.

Две паралелки третокласници –А и Б  от СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Хасково са под карантина заради позитевен за коронавирус учител. 

Починала е жена на 71 от община Свиленград, приета в МБАЛ-Свиленград на 27 октомври и диагностицирана ден по-късно. Жената е имала хронично бъбречно заболяване и е починала на 30 октомври.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 761. Общо хоспитализираните лица са 80. В МБАЛ-Хасково са настанени 50. В МБАЛ-Свиленград са настанени 14. В МБАЛ-Димитровград са настанени 6. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват 6. На домашно лечение са 326 човека, починали са 46, а напълно излекувани са 309 човека.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини