Лекар от Димитровград е с коронавирус, 20 са новозаразените

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 69 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и двама починали, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 26; Димитровград – 20; Харманли – 5; Свиленград – 7; Любимец – 3; Симеоновград – 1; Тополовград – 2; Ивайловград – 4; Стамболово – 1;

Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, установени през последните 24 часа са: лекар от община Димитровград, медицинска сестра от община Свиленград и санитар от община Хасково. 

Сред положителни са: учител от ОУ "Свети Климент Охридски" - гр. Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени 4 Г и 4 В клас и учителка в детска градина "Пролет", с. Узунджово, поради което под карантина ще бъде поставена една група от градината. 

Починали са двама мъже от община Харманли, диагностицирани на 4 октомври в и починали на следващия ден: мъж на 79 години със сърдечно заболяване и  мъж на 85 години, за когото не съобщава за придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 940. Общо хоспитализираните лица са 94. В МБАЛ-Хасково са настанени - 53. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 3. МБАЛ-Харманли са настанени - 8. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 5. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 6. На домашно лечение са 486 човека, починали са 50, а напълно излекувани са 310 човека.

Седем от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини