Един починал и 18 новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 84 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, трима починали и пет излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 28; Димитровград – 18; Харманли – 10; Свиленград – 19; Любимец – 1; Тополовград – 3; Симеоновград – 1; Минерални бани – 2; Маджарово – 2;

Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, установени след епидемиологично проучване, са: фелдшер от филиала на ЦСМП в Свиленград, медицинска сестра от МБАЛ-Свиленград и лекар от община Любимец. 

Положителна е и детска учителка от детска градина в община Хасково, която не е била на работа от 6 ноември, поради което няма карантинирани деца от градината.

Починали са мъж на 61 години от община Димитровград с диабет и сърдечно заболяване, диагностициран на 6 ноември; мъж на 78 години от община Минерални бани, диагностициран на 29 октомври, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания; мъж на 78 години от община Минерални бани, диагностициран на 3 ноември, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1211. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 106. В МБАЛ-Хасково са настанени - 45. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 11. В МБАЛ-Харманли са настанени - 15. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 9. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 7. На домашно лечение са 682 човека, починали са 63, а напълно излекувани са 360 човека.

Четирима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини