18 новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 75 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали - 6 и излекувани - 21, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 34 Димитровград – 18; Харманли – 4; Свиленград – 9; Тополовград – 4; Любимец – 1; Симеоновград – 1; Минерални бани – 2; Ивайловград – 1; Стамболово – 1;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: двама лекари от МБАЛ-Хасково и четири медицински сестри от МБАЛ-Свиленград. 

Позитивна е и учителка от ОУ "Никола Й. Вапцаров" град Хасково, която е била последно на работа на 9 ноември, поради което няма карантинирани ученици.

Починали са: мъж на 54 години от община Хасково, диагностициран на 14 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 78 години от община Хасково, диагностицирана на 12 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 50 години от община Димитровград, диагностициран на 13 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 68 години от община Харманли, диагностицирана на 11 ноември, с диабет; мъж на 63 години от община Свиленград, диагностициран на 30 октомври, с диабет, сърдечно и онкологично заболяване; жена на 80 години от община Тополовград, диагностицирана на 10 ноември, с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1454. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 121. В МБАЛ-Хасково са настанени - 59. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 12. В МБАЛ-Харманли са настанени - 15. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 8. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 8. 

На домашно лечение са 786 човека, починали са 78, а напълно излекувани са 469 човека.

Двама от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини