Мъж разби бариерата с автомобила си, заля го с бензин и го подпали пред община Враца

Мъж е залял с бензин и е запалил автомобила си пред сградата на община Враца по неизвестни причини минути преди 12.00 часа днес. Няма пострадали, а мъжът, чиято самоличност засега неизвестна, е задържан от полицията.

Кметът на Враца Калин Каменов разказа за БТА, че всичко се случило малко преди обедната почивка. Мъжът разбил с автомобила си "Рено" бариерата преди "синята зона" до централния площад в града, като навлязъл в пешеходната зона пред сградата на общината. Спрял, а после залял, вероятно с бензин, автомобила си и го запалил. Пожарът е загасен от екип пожарникари, отзовали се за минути на местопроизшествието. Мъжът е задържан незабавно от полицаи, които също са били сред свидетелите на случилото се, защото сградата на Районното управление на МВР е в съседство с тази на общината във Враца.

Калин Каменов каза, че не са му известни причините за извършеното, което определи като престъпление. По думите му деянието е изключително опасно, като отбеляза, че в непосредствена близост до общината се намира и Средното училище "Козма Тричков", а по площада и в пешеходната зона се движат много хора. Той подчерта, че каквито и да са причините - лични, професионални и други, каквито и искания да има този човек и какъвто и протест да изразява, не това е начинът да ги представи, защото застрашава живота на невинни. Калин Каменов заяви, че се надява полицията да разбере какви са причините за случилото се, както и да се приложи законът с цялата му строгост.

Изгорелият автомобил е пред общината и екип криминалисти започват работа сега на местопроизшествието. Мъжът е отведен в Районното управление на МВР и работата по случая продължа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Колко да е опасно
    16 -4
    15:02, 17 ное 2020
    По опасно е деянието на нашите политици. От държава превърнаха България в кенеф.
  • 2
    /\
    /\
    10 -3
    16:45, 17 ное 2020
    Протест срещу крадливите гeрберасти.
Последни новини