19 души с Ковид-19 са настанени в димитровградската болница

В ковид сектора на димитровградската болница МБАЛ "Света Екатерина" към днешна дата, 23 ноември, са настанени 19 души, информират от лечебното заведение. Общият капацитет на леглата е 31 по данни на болницата в Димитровград.

За периода от петък, 19 ноември, до тази сутрин в 9:00 ч., от болницата са изписани оздравели 10 души, има 1 починал пациент, приети са 5 нови случая.

За последното денонощие на територията на хасковска област е регистриран 1 нов положителен случай на коронавирусна инфекция и 44 излекувани. Положителна е жена от община Свиленград;

Сред положителните лица, обявени през последните 48 часа, констатирани с COVID 19, са:

Медицинска сестра и санитар от МБАЛ-Свиленград. Както и учител от СУ "Св. Климент Охридски" – Симеоновград, поради което под карантина са поставени по една паралелка ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас и три паралелки от 6-ти клас.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1823. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 151. На домашно лечение са 1040 човека, починали са 95, а напълно излекувани са 537 човека.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини