Учител от Димитровград е сред 12-те новозаразени с коронавирус

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 48 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и 3-ма починали, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 16; Димитровград – 12; Харманли – 2; Свиленград – 10; Тополовград – 3; Симеоновград – 2; Ивайловград – 3; 

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: 

Две медицински сестри от МБАЛ-Свиленград, медицинска сестра от доболничната помощ от община Харманли и лекар от МБАЛ-Хасково; 

Преподавател от ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици от два -11-ти и един 12-ти клас.

Починали са: мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, със сърдечно заболяване; жена на 79 години от община Хасково, диагностицирана на 16 ноември, с хронично неврологично заболяване; жена на 80 години от община Харманли, диагностицирана на 11 ноември, с хронично неврологично заболяване;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1824. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 150. На домашно лечение са 1086 човека, починали са 95, а напълно излекувани са 493 човека.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини